Tolv spelare kan lämna Malmö efter uttåget

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

HOCKEY

JÖNKÖPING. De slog ut seriesegraren Växjö – men mot HV71 tog det stopp för Malmö.
– Tomt. Min första tanke var om jag skulle få behandling för att kunna träna i morgon, men sedan insåg man att det var slut, säger målvakten Oscar Alsenfelt.
Skåningarna har stommen klar till nästa säsong, men tolv spelare har utgående kontrakt.

Malmö, som slutade åtta i grundserien, slog först ut Luleå i åttondelsfinalen och sedan seriesegraren Växjö i kvartsfinal – men i semifinalen mot HV71 räckte inte Malmö till.
– Det känns tomt. Min första tanke var om jag skulle få behandling för att kunna träna i morgon, men sedan insåg man att det var slut, säger målvakten Oscar Alsenfelt, som berömmer HV71.
– Det bättre laget vinner till slut, säger han.

Stor trupp intakt

Malmö har en stomme på 15 spelare på kontrakt över nästa säsong, däribland nyckelspelare som Nichlas Hardt, Fredrik Händemark och Robin Alvarez.

Av spelarna i dagens trupp har tolv utgående kontrakt. Det tyngsta namnet på den listan är målvakten Oscar Alsenfelt. Sportbladet avslöjade tidigare i veckan att stjärnmålvakten och Malmö är överens om ett nytt kontrakt, men målvakten vill inte bekräfta någonting.
– Det är många som vill ha mig, men Malmö är alltid Malmö och det har jag sagt hela tiden. Jag och Patrik (Sylvgård, sportchef) har en bra dialog och det handlar inte om pengar eller något sådant, utan mer om vad jag vill göra och vad jag ska göra med min karriär nu. Men förhoppningsvis kan vi komma överens, säger Alsenfelt.

Stjärncentern kan lämna

En annan med utgående kontrakt är förstecentern Ilari Filppula och enligt bloggaren MrMadhawk lämnar han för spel i Finland nästa säsong, men inte heller Filppula vill säga något om framtiden.
– Jag åker till Finland nu efter säsongen, men vi får se var jag spelar nästa säsong. Inget är officiellt ännu. Jag vill inte kommentera mer, säger Filppula.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!