Nollade Flyers med nya imponerande siffror

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Mål på New York Islanders?

Nej, glöm det.

I spel fem mot fem har de inte släppt in mer än sex stycken under hela slutspelet – och det blev inga alls i den första kvarten mot Philadelphia i natt. 

– Vi försöker spela på rätt sätt hela tiden och det leder till framgång, säger lagkaptenen Anders Lee efter 4–0-segern.

Sedan old school-ikonerna Lou Lamoriello och Barry Trotz kom till Long Island – som general manager respektive coach – förra säsongen har New York Islanders haft rykte om sig att vara en defensiv supermakt och man kan lugnt säga att den bilden cementerats under det pågående Stanley Cup-slutspelet.

Varlamov höll nollan.
Foto: Frank Gunn / TT NYHETSBYRÅN
Varlamov höll nollan.

I spel fem mot fem är det direkt sällsynt att de alls tillåter några baklängesmål. Endast sex gånger har det hänt under de nio matcher de hunnit spela i bubblan. I sista ronden i förstarundan lyckades inte Washington inte göra något i någon annan spelform heller – och samma öde drabbade alltså Philadelphia Flyers i första kvartsfinalen i natt. De blev nollade.

Allt för laget

Då var de ändå, efter en klen öppning, klart dominanta i andra perioden och fick iväg femton skott på mål.

– Där spelade de bra och vi kom av oss litegrann, men vi försöker spela på rätt sätt hela tiden och det leder till framgång, säger kaptenen Anders Lee.

– Vi spelar också för varandra i den här klubben. Det är vi stolta över, alla ger allt för laget, det är vår kultur och vår attityd.

Till yttermera visso har veteranen Semyon Varlamov börjat agera mästerligt i kassen. Nollan i natt var alltså andra raka.

– Men för mig handlar det inte om nollor just nu. Det är playoff, det handlar bara om att vinna. Så segern är vad jag gläds åt, säger ryssen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!