Dallas kan skicka ut Colorado i nästa fajt

Publicerad 2020-08-31

NEW YORK. Dallas Stars har snaran om halsen på Colorado Avalanche.

De vann ännu en vild match i natt och kan avsluta hela serien innan solen går upp nästa gång.

– Vi spelar bra och har ändå saker vi kan förbättra, säger svenske målskytten John Klingberg till Sportbladet efter 5-4-segern.

Samtliga matcher i kvartsfinalserien mellan Dallas och Colorado har varit mer eller mindre knäppa – och den fjärde i Edmonton i natt utgjorde inget undantag.

Den började med den sämsta period Avalanche spelat på flera år. De lyckades inte avlossa ett enda skott mot mål förrän det hade gått arton och en halv minut. Samtidigt var de slafsiga defensivt och drog på sig onödiga utvisningar, så ett skärpt Dallas kunde gå upp i 3-0-ledning, bland annat med hjälp av två powerplay-mål.

– Ja, det var en konstig match idag igen, instämmer svenske Dallas-backen John Klingberg när vi når honom efteråt.

– Lite som senast. Då tappade vi ledning men nu lyckades vi knipa det.

”Spelar bra och har ändå saker vi kan förbättra”

Fast Avalanche kom tillbaka med eftertryck i mittperioden, reducerade till både 1-3 och 2-3 och såg en bit in i tredje ut att vara på väg att komma ikapp. Men två snabba Dallas-mål i mitten av slutakten – inklusive ett inprickat efter en grandios tavla av Colorados unge backstjärna Cale Makar bakom egna kassen – avgjorde.

Jo, Avs hann – förstås! – göra två mål till, men när det sista satt bakom Anton Khudobin återstod bara två sekunder och på så kort tid går det inte att uträtta något ens i den här serien.

Därmed har Stars 3-1-ledning och kan avsluta säsongen för favoriten Colorado kommande natt.

– Vi spelar bra och har ändå saker vi kan förbättra, konstaterar Klingberg, som själv krigade in det första målet i nattens match och också svarade för en assist.

Andre Burakovsky spelade fram till två av Colorado-målen.