Krisen i Leksand blir djupare

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Leksand sköt. Och sköt.

Och missade. Och missade.

Leksand blev mållöst för andra matchen i rad och förlorade med 2–0 mot Djurgården.

Leksand har nu fem raka förluster i SHL.

På de fem matcherna är målskillnaden 2–22.

I lördags blev det förlust med 5–0 hemma mot Luleå, på torsdagskvällen blev det förlust med 2–0 borta mot Djurgården inför ett slutsålt Hovet i Stockholm.

Mot Djurgården har det blivit förlust med totalt 6–0 på de två mötena hittills.

På de 16 senaste matcherna i SHL den här säsongen har det blivit 14 förluster och Leksand har rasat ner till jumboplatsen i tabellen.

”Måste krascha målet”

Mot Djurgården radade Leksand upp farliga målchanser utan att få pucken i nät.

Allra farligaste målchansen för Leksand hade centern Jon Knuts som prickade stolpen när målvakten Niklas Svedberg var överspelad i den andra perioden.

– Det är signifikativt för oss just nu känns det som – det är på mållinjen, det är stolpar och det är öppna mål. Det är så här för ett lag i vår sist just nu – lagen i medgång har studsarna med sig, för tillfället är vi i en motgång och har vi inte dem med oss, säger Jon Knuts till C More.

Forwarden Mattias Ritola visade besvikelse i spelarkorridoren efter matchen.

– De fyra senaste matcherna har det varit riktigt dåligt, du vinner inga matcher om du inte gör mål och då spelar det ingen roll om vi spelar bra eller inte. Vi kan ha mer desperation, kasta mer puckar mot buren och krascha målburen, säger Mattias Ritola.

Det är forwarden Sebastian Wännström som har varit Leksands bästa målskytt under säsongen med sex fullträffar.

– Det är bara att göra mål. Det är bara att ha kul där ute och lite fantasi, då brukar målen gå in, säger Sebastian Wännström.

”Vet inget om tålamodet”

Leksands huvudcoach Roger Melin såg det positiva med att laget skapade mycket chanser.

– Jag tycker att vi gjorde en av våra bättre matcher på länge, nu tycker jag att vi ser ut ungefär som i början av serien. Jag har svårt att se att vi inte får en vinst snart om vi fortsätter att spela som i dag. Det var länge sedan vi spelade så hungrigt som vi gjorde i dag, det var kul att se för jag tycker att vi i många matcher vikit ner oss för lätt när vi har hamnat i underläge, säger Roger Melin.

Leksand har offensiva spelare som Patrik Zackrisson, Sebastian Wännström, Mattias Ritola och som förväntas kunna producera.

– Vi tyckte själva att vi hade ett bra lag innan serien startade och även i början av serien, och det tycker vi fortfarande. Vi ligger där vi ligger och man ligger inte högre än man förtjänar, vi har ju inte lyckats göra mål eller vinna matcher. Det är klart att man trott och förväntat sig att poängskörden skulle vara större på vissa spelare, säger Roger Melin.

Pressen är hård från supportrar och andra runt laget i den djupa svackan.

– Jag har ingen aning om hur tålamodet med mig ser ut. Om de fortsätter med eller utan mig så måste spelarna ändå fortsätta att ha tålamod och jobba på som de gjorde i dag, då kommer de att vinna matcher, säger Roger Melin.

På lördagseftermiddagen väntar Rögle hemma i Dalarna, Leksand har 0–9 i målskillnad på de två senaste hemmamatcherna.

Det senaste målet på hemmaplan kom den 24 oktober mot Örebro.

Foto: BILDBYRÅN

Mål i fyra raka

Tidigare Leksand-backen Linus Hultström gjorde ledningsmålet i powerplay 8.41 in i första perioden.

Det var den fjärde SHL-matchen i rad som den 27-årige smålänningen gjorde mål och han visar stort självförtroende.

– Det är kul att spela hockey när man gör mål ofta, men det handlar om att ta pucken till mål och då händer bra grejer. Jag vet att det blir farligt när jag sätter den på kassen, så man tar ett skott extra, säger Linus Hultström.

Han fick tid och utrymme och kunde prickskjuta in pucken i det bortre krysset.

– Jag fick en bra passning av Olle Alsing, och Dick Axelsson och Niclas Bergsfors störde framför kassen. Det gäller att ta pucken till mål, säger Linus Hultström.

Totalt har han gjort sju mål i SHL den här säsongen och ligger trea i backarnas skytteliga efter Ilari Melart i Växjö på nio mål och Erik Gustafsson i Luleå på sju mål (sex assist mot tre assist).

16.27 in i sista perioden gjorde forwarden Manuel Ågren 2–0 i öppen kasse när Leksand chansade att spela sex mot fyra i powerplay.

Niklas Svedberg fick hålla nollan efter många kvalificerade räddningar.

När lagen möttes i Leksand vann Djurgården med 4–0 och Niklas Svedberg har totalt stoppat 65 skott mot dalalaget.

Skottstatistiken slutade på 22–29.

Djurgården tog sin andra raka seger efter de sex raka förlusterna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!