Forsberg imponerar efter skadan

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Filip Forsberg är tillbaka – på riktigt.

Han prickade in sitt första mål sedan återkomsten efter skadan när Nashville körde över Detroit i natt.

– Det är i första hand för att göra mål jag är här så det känns ju bra att se en puck gå in igen, säger stjärnan från Leksand till Sportbladet efter 6-1-segern i Motown.

Två veckor, lite drygt, missade den svenska NHL-skockens kanske mest utpräglade målskytt med en icke namngiven skada i ”nedre delen av kroppen”, men i slutet av förra veckan gjorde han comeback och nu ser ”Flipper” ut att vara sitt vanliga gamla explosiva jag igen.

– Mja, lite ringrostig hinner man väl bli när man är borta såpass länge, men det känns bättre och bättre för varje match, säger han på telefon från Michigan. 

Och i natt, i Little Caesars Arena i Detroit, kom alltså det första målet sedan återkomsten. I ett powerplay en bit in i tredje perioden snärtade han in en pärla från toppen av vänstra tekningscirkeln.

Foto: Mark J. Terrill / TT

– Det är därför jag är här, höll jag på att säga. Kanske inte bara, he he, men det är framförallt för att göra mål jag är inne på isen så det är klart att det känns bra att se en puck gå in igen, fortsätter han.

”Visade vad vi kan”

Med det målet fullbordades den slakt Predators inledde när de – efter helt oväntat ha hamnat i 0-1-underläge i första – slog klubbrekord med fem raka mål i mittperioden.

– Jag tycker vi spelade okej även i första, även om vi släppte till någon chans för mycket. Men i andra bestämde vi oss för att visa vad vi verkligen kan, konstaterar Filip.

Som också hade en assist i matchen – precis som Mattias Ekholm.

I Boston inledde Bruins lika starkt som vanligt och hade 3-0-ledning mot Pittsburgh i början av andra perioden. Men sedan hände något ovanligt: Pingvinerna tog över och vände till 4-3 innan mittakten var över.

Fast i tredje tog den mördande förstakedjan med Brad Marchand, Patrice Bergeron och David Pastrnak – som dominerar all offensiv statistik som finns – över igen och innan slutsignalen gick stod det 6-4.

Vi fick ytterligare ett bevis på att Arizona Coyotes är ”på riktigt” under natten.

De slog Starka Edmonton, på bortaplan, med 3-2. Carl Söderberg gjorde sitt fjärde mål för säsongen och Derek Stepan satte avgörandet på övertid.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!