LINKÖPING. Brynäs superkedja med Anton Rödin, Greg Scott och Jaeden Descheneau var lysande igen på tisdagskvällen.

Nu hyllas härföraren Rödin av Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv.

– Han besitter en spetskompetens som vi gillar, säger Garpenlöv.

Brynäs IF

Det är något speciellt med Brynäs och lagets förstaperioder den här säsongen.

I SHL-premiären i lördags, borta mot mästarna Frölunda, gjorde laget två mål och släppte inte in ett enda.

Och samma trend i Saab Arena på tisdagskvällen när Gävle-laget gjorde 0–1 via Daniel Mannberg och 0–2 via nyförvärvet Jaedon Descheneau.

Matchen i lördags blev ett långt kafferep för Brynäs. Men på tisdagskvällen gick det inte lika bra. Linköping hämtade igen både 0–2 och 1–3, i den sista perioden när alla trodde det var en given seger för gästerna.

Fullbordade vändning

Matchen slutade 3–3 efter 60 minuter och gick till förlängning där Hampus Larsson avgjorde efter fint spelsinne i spel tre mot tre.

Matchens bästa enhet var förstakedjan i Brynäs med Anton Rödin, Jaedon Descheneau och Greg Scott, en helt ny kedja för säsongen och ihopvärvad av bland annat Brynäs gudfader Inge Hammarström, 71 år. Kedjan låg bakom 0–2 och 1–3 och gjorde stundtals som de ville i Linköpings zon.

På plats i Saab Arena var Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv och han hade ett par namn som han kollade in extra noggrant. Däribland hemvändaren Anton Rödin.

– Vi gillar det vi ser hos Anton. Han har ett fint spelsinne och är aggressiv i sin spelstil. Vill framåt hela tiden. Tycker han gör en bra match och vi vill jättegärna kika närmare på honom den här säsongen, säger den nye förbundskaptenen.

Första landslagssamlingen är i november, Karjala Tournament i Finland.