Matchhjälten: Det var otroligt skönt att få sätta den

SKELLEFTEÅ

Han har varit hårt kritiserad från många håll.

I går kväll var det nog ingen som ifrågasatte amerikanen Brett Harkins.

Hans två mål och två assist bäddade för Skellefteås seger över ärkerivalen Björklöven i det heta norrlandsderbyt.

- Jag har fått tillbaka självförtroendet och det betyder otroligt mycket.

Det var slutsålt i Skellefteås isstadion redan på förmiddagen och sittplatsbiljetterna har varit slut sedan länge.

Redan före matchstart kokade hallen och det fortsatte hela matchen.

Olycklig start

Men det började inte bra för Skellefteå i gårdagens derby. Baklängesmål redan efter 37 sekunder. Ett självmål signerat Johan Åkerman efter missförstånd med målvakten Ville Koivula som stod för dagen.

Men sen drabbades Björklöven av en utvisning och då stegade Brett Harkins fram och med sin precisa passning till Johan Ramstedt kunde Fredrik Näsvall dunka in pucken bakom en snopen Tobias Lundström i Björklöven.

- Det var viktigt att vi var med i matchen redan från början, menade Harkins.

Utvisningar avgjorde

I den andra perioden presenterade sig Brett Harkins som målskytt, när Björklöven drog på sig två onödiga utvisningar. Ett stenhårt skott, som smekte ribban, otagbart för Tobias Lundström.

- Det var otroligt skönt att få sätta den, säger Harkins och fortsätter:

- Jag har spelat otroligt mycket powerplay i Skellefteå och det har gått riktigt bra. Det är en viktig del i vårat spel.

Och två minuter senare prickade Patrik Ekholm in 3-1.

Då sprack humöret för Lundström som slog av målvaktsklubban i vredesmod.

I den sista perioden kvitterade Björklöven till 2-3 sen var det Brett Harkins för hela slanten.

Han gjorde det viktiga 4-2 målet genom att bara åka rakt igenom Björklövens försvar.

- Det var bara att glida förbi och lägga in den bakom målvakten, menade Harkins.

Ett mål, som innebar kvällens jubel i Skellefteå isstadion. Sen passade han också på att assistera till Johan Ramstedt 5-2 mål.

- Jag kom ren på högerkanten och hade bara att lägga pucken över backen till en fri Ramstedt, säger han.

I slutet av matchen försökte Harkins prickskjuta in pucken bakom Lundström, ett skott som passerade just över.