Widing sänkte Brynäs i Gavlerinken

Publicerad 2019-01-05

Rögle gjorde inte ett enda mål mot Brynäs i de två första matcherna lagen emellan.

I tredje mötet lossnade det till slut – och Rögle vann med 4–1 i Gavlerinken.

Men segern satt, trots slutsiffrorna, hårt inne.

Brynäs IF

Rögle sköt och sköt och ledde skotten med 17–4 efter första perioden och totalt 34–9 efter den andra, men hade ändå bara ett måls försprång (2–1) inför tredje.

Detta efter att Daniel Widing skickat in en rejäl – men också lite oväntad – rökare från långsidan upp i bortre krysset.

– Vi har fått spelet dit vi har velat i kväll men det har sett ut så här både gångerna innan också när vi har mött Brynäs i höst. Utan att vi har vunnit, konstaterade Widing i C Mores pausintervju efter den andra perioden.

Videokoll

Det var för övrigt en tillknäppt mittenakt, till skillnad mot den första perioden där Brynäs tidigt inledde med två klantiga utvisningar och spel i tre mot fem i nästan en minut, vilket Rögle såklart utnyttjade omgående genom ett osande direktskott av Kodie Curran.

Brynäs kvitterade efter många om och men i slutet av första perioden och hade även en puck till inne – trodde man.

Men en videokoll visade att Brynäsforwarden Robert Kousal, som gjorde comeback från skada, vinklade in pucken med foten varpå målet dömdes bort.

Två sena snabba

Att segerskytten Daniel Widing, som tidigare spelat i Brynäs, kände sig aningen osäker på om 2–1-ledningen skulle hålla den här lördagskvällen, är lätt att förstå.

När Brynäs vann säsongens andra möte lagen emellan i december – och dessutom med 4–0 för andra gången i rad – vann Rögle skotten stort (40–18) utan att få utdelning en endaste gång.

Men Ängelholmslaget kom med något bättre självförtroende till Gävle nu, efter att ha avslutat 2018 med två raka övertidsvinster, hemma mot Djurgården och borta mot Frölunda och inkasserade första vinsten på ordinarie tid sedan den 8 december.

Detta efter två snabba mål i slutminuterna, signerade Trevor Mingoia (3–1) och Daniel Widing i tom bur (4–1), som säkrade segern.