Fjärde raka segern för Pittsburgh Penguins

Patric Hörnqvist: ”Vi börjar hitt vårt ”groove”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
Malkin jublar efter ett mål.
Foto: Charles LeClaire / X02835
Malkin jublar efter ett mål.

NEW YORK. Pingvinerna från Pittsburgh åkte snabbt av sig förstoppningen från julledigheten och bärgade sin fjärde raka seger hemma mot Detroit i natt. 

– Det känns som att vi börjar hitta vår ”groove” igen, säger målskytten Patric Hörnqvist till Sportbladet efter 5–2-triumfen.

Första matcherna efter NHL:s juluppehåll brukar utgöra otvetydiga vittnesbörder om hur snabbt det går för hockeyspelare att komma ur normal rytm när de är lediga ett par dygn och kanske äter en tallrik gröt för mycket – och duellen mellan Pittsburgh och Detroit i PPG Paints Arena inatt utgjorde därvidlag inget undantag.

I alla fall inte inledningsvis.

– Nej, första perioden var det väldigt typisk julmatch, instämmer Patric Hörnqvist när vi når honom efteråt.

– Då spelade vi inte alls bra. Men sedan kom vi igång och var klart bättre laget resten av matchen.

”Nu har alla börjat bidra”

Japp, medan Red Wings tycktes ha fortsatta svårigheter att svälja den sista gröten började pingvinerna flyga, gick ifrån till 3–1 och vann till slut med 5–2.

Därmed har de förra dubbelmästarna tvinnat ihop en svit a fyra raka segrar – och den långa svacka som fick vissa kritiker att muttra om att storhetstiden i västra Pennsylvania går mot sitt slut verkar definitivt vara över.

– Ja, det känns som att vi börjar hitta vår ”groove” igen, fortsätter ”Bengan”.

– Tidigare var det mest bara Crosby och Malkin som levererade, men nu har samtliga formationer börjat bidra. Det känns lovande.

Den snart 32-årige Sollentuna-bjässen – han fyller på nyårsdagen – styrde själv snyggt in sitt trettonde mål för säsongen knappa sex minuter in i tredje perioden.

– Ja, det var direkt efter tekning, pucken gick upp till backarna, de passade sinsemellan och jag fick lite tid att hitta en bra position och lyckades få fram klubban. Det blevväldigt bra, konstaterar han.

”Riktigt bra under tiden med oss”

En av backarna i fråga var Patrics landsman Marcus Pettersson, som med det noterades för sin första poäng sedan han trejdades till Pittsburgh från Anaheim i början av december.

– Ja, kul för honom. Marcus har varit riktigt bra under tiden han varit med oss. Han är riktigt stabil defensivt och det kan vi behöva, berömmer ”Bengan”.

Gustav Nyquist stod för assist – sin 23:e – på ett av Detroits mål.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!