Dubbla guld – så ska Frölunda bli ännu bättre

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Grauers: ”Vi kan göra det mycket bättre”

Foto: Jimmy Wixtröm

SKELLEFTEÅ. Målet var SM-guld inom tre år.

Nu blickar Frölunda framåt och ska bli ännu bättre.

– Vi har redan en plan klar för vad som ska hända, säger ordförande Mats Grauers.

När Roger Rönnberg anställdes som tränare var målsättningen att Frölunda skulle spela om SM-guldet inom tre år.

En tidsram som verkligen höll.

Frölunda inte bara spelade om guldet. Man vann det  – och tidigare under säsongen även Champions Hockey League. En historisk dubbel. Och planerna inför framtiden handlar om att fortsätta vara med i toppen.

– Vi ska vara ett bra och etablerat lag, vara en hockeyorganisation i Europa att räkna med. Vi har redan en plan klar för vad som ska hända, säger Grauers.

Och hur ser den ut?

– Förbättra värdegrunden ytterligare. Bli ännu duktigare på att utveckla individer och arbeta ännu hårdare. Vi är ganska trygga med att vi gör rätt saker, men vi kan göra det mycket bättre. Storheten med Frölunda i dag är att det är så många som gör det tillsammans.

Tänker inte höja spelarbudgeten

Högre spelarbudget?

– Nej, absolut inte. Vi ska ligga på ungefär samma som den här säsongen, säger Grauers, vars spelarbudget ligger runt 43 miljoner kronor.

Hur stort plusresultat kommer ni att göra?

– Vi är trygga med vår ekonomi. Det blir plus, men hur mycket är vi inte klara med. Men det är underordnat en sån här dag, säger Grauers.

Klubbdirektör Christian Lechtaler och sportchef Fredrik Sjöström hjälps åt att bygga laget som kommande säsong ska befästa Frölundas position som ett topplag i Europa.

– Det finns risk att några spelare försvinner, dels två–tre utan kontrakt, dels lika många med kontrakt. Då betyder det att vi måste ha in fem-sex spelare. Klart det finns mycket att göra här och nu, säger Lechtaler.

Har redan spelare klara

Mododuon Victor Olofsson och Carl Grundström har redan presenterats. Precis som Brynäsbacken Mattias Nørstebø. Men det finns fler spelare som redan är klara för Frölunda.

– Ja, det har vi. Så mycket kan jag säga, säger Fredrik Sjöström.

En spelare som kan försvinna är poängkungen Ryan Lasch:

– Självklart vill vi behålla en sån kille men han har säkert en annan agenda först och främst. Vi har pausat processen under slutspelet. Det har vi egentligen gjort med alla spelare som inte har kontrakt, säger Christian Lechtaler.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!