Superskräll i SDHL – HV71 vann stort mot Luleå

Luleå vann skotten med 38–17.

HV71 vann matchen med 5–1.

Mästarna åkte på en stjärnsmäll i SDHL trots klar speldominans.

HV71

Luleå är Sveriges hetaste lag på damsidan. Klubben är regerande mästare, leder SDHL och har under hösten slagit nytt publikrekord.

Men under dagens ligaomgång, den 17:e i ordningen, åkte laget på en rejäl snyting.

Borta mot HV71 såg matchbilden ut som den brukar när Luleå står för motståndet. Norrlandslaget dominerade stort och ledde skottstatistiken med 16–2 efter en period. Men det här skulle bli en märklig tillställning.

För trots två avslut på mål var det hemmalaget som tog ledningen i powerplay genom Lindsay Grigg.

Finsk veteran med hattrick

Och trots fortsatt dominans i andra höll sig kanadensiskan framme igen och utökade ledningen i Kinnarps arena.

Luleå vann skotten överlägset med hela 38–17, men målen var det hemmalaget som stod för. Detta efter att den 43-åriga veteranen Riikka Välilä stått för ett hattrick och ökat på till 3–0, 4–0 och 5–0.

Johanna Fällman tröstmålade för Luleå med tre minuter kvar men när matchen var över stod det klart att en dunderskräll var ett faktum.

Mästarna är nu bara fem poäng före tvåan Linköping med en match mer spelad. HV71 å sin sida befäster sin plats som fyra i tabellen – tolv poäng efter Luleå.