Mora-attacken: ”Han skämmer ut Kanada”

Publicerad:

HOCKEY

LEKSAND. Mora kvitterade mot Leksand.

Men efteråt fokuserade Moras tränare Mats Lusth på Leksands kanadick Matt Carey.

– Han skämmer ut Kanada. Åker och dyker hela tiden. Fan, spela hockey och var en man, säger en uppretad Lusth.

Leksand fick en kanonstart på match 2.

Ledning med 1–0, mycket puck och man hade Mora på fall.

Men trots mängder med tid i boxplay så kom Mora igen. Ledde med 2–1 och såg ut att gå segrande ur striden.

Men då kom den sekvens som blev en snackis efter matchen.

Leksands Matt Carey åkte i isen efter närkontakt med en Mora-spelare. Domarna missade händelsen men efter att Leksands regi-team, som ansvarar för den mediakuben i arenan, repriserat händelsen tre gånger valde domare Patrik Sjöberg att dela ut en utvisning på Moras Jacob Legace.

Därefter gjorde Leksand 2–2 och det blev uppror i Mora-lägret.

– Leksand har ju en erfarenhet att styra mediakuben som de gör. Inget att säga om det. Vad som är värre är tian Carey. Han skämmer ut Kanada när han åker och dyker hela tiden. Han kan inte hålla på som han gör. Han jag varit hans tränare så hade jag sagt till honom. Jag gillar inte killar som filmar. Man ska spela hockey, säger väldige Lusth.

”Han kastar sig bakåt”

Tränaren får medhåll av Jacob Lagace som drabbades av utvisningen när Carey blev liggande på isen:

– Jag känner inte Carey som spelare men det är nog ovanligt för en nordamerikansk spelare att försöka sälja in det som händer som han gör. 

Kan du utveckla det?

– Jag tycker jag träffar honom rakt i bröstet, men han kastar sitt huvudet bakåt och ligger på isen i två minuter och gör en scen av det. Det fungerade för jag fick en tvåa.

”Det är definitivt skådespel”

Tycker du han filmar?

– Om du ser reprisen ser du att jag inte träffar hans ansikte, ändå slänger han sitt huvud bakåt och lägger sig på isen. Nästa byte är han på isen igen som om inget har hänt. Definitivt är det ett skådespel med i det. 

Hur ska ni agera mot Carey i nästa match?

– Vi måste bara spela hårdare mot honom. Jag såg honom inte mycket i spelet, det var mest efter avblåsningarna som han försökte snacka en massa. Vi ska spela hårt på honom och få honom att förstå att det blir en lång serie. 

Efter 2–2-målet kom Mora tillbaka och via ett självmål signerat Leksands Daniel Bertov, pucken tog via hans skridsko och gick in, vann gästerna matchen.

– Vi jobbade oss in i matchen. Fick mycket boxplay och kom till slut in i tempot. Vi gör en bra match, analyserar Lusth.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!