Publicerad 2015-11-26

Vände underläge två gånger om i bortamötet

Daniel Wessner gjorde det avgörande 3-2-målet (arkivbild).

Karlskoga har haft stora problem att få spelet att stämma.

I dag kom lagets första vinst efter full tid på fem matcher när Sundsvall besegrades med 2-4.

Det var hemmalaget Sundsvall som inledde matchen i ett högt tempo och skapade flera chanser för att ta ledningen mot ett trögt Karlskoga. Målet skulle också komma, när Alexander Sundqvist plockade upp en retur framför mål och stötte in ledningspucken.

Soloräd från mittzonen

Karlskoga kom ut som ett nytt lag i den andra perioden och satte in en extra växel. Laget lyckades kvittera tidigt men trots det skulle hemmalaget Sundsvall återigen ta ledningen genom Modo-lånet Johan Lindholm.

Då tog energin hos hemmalaget slut.

Marcus Nilsson åkte på en soloräd från mittzonen och kunde distinkt placera in kvitteringspucken bakom en chanslös Markus Olsson i Sundsvallsmålet.

Bara minuter senare skulle Karlskoga pricka stolpen två gånger och jakten på ledningsmålet var i full gång. Bortalaget kunde åka sönder ett tröttkört Sundsvall och gick upp till 2-4 som också blev slutresultatet.

Därmed klättrade Karlskoga upp till tredjeplats i tabellen medan Sundsvall fortsatt är fast som jumbo.