Svenskens första mål för Rangers

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Inga Lindberg-poäng – men nordisk prägel ändå

1 av 3 | Foto: AP
Viktor Stålberg firar med Marc Staal (vänster) och Dominic Moore (höger).

NEW YORK. Det var den nordiska natten på Madison Square Garden...

Svenska duon Jesper Fast och Viktor Stålberg gjorde båda mål, liksom norrmannen Mats Zuccarello – och så höll finländaren Antti Raanta nollan i sin debut för Rangers.

– Det var vår bästa match för säsongen och det var förstås roligt att få göra första målet med Rangers, säger Stålberg till Sportbladet efter 4-0-segern mot San Jose Sharks.

Ja, New York Rangers kom tillbaka snabbt efter söndagseftermiddagens derbyflopp , samlade  sig till den mest kompletta laginsatsen på hela säsongen och slog aningen trötta San Jose Sharks med 4-0.

Och den den första segern på fyra matcher hade stark nordisk prägel  – trots att Henrik Lundqvist för en gångs skull vilade och trots att rookie-sensationen Oscar Lindberg inte gjorde avtryck i protokollet.

Raantas första nolla

Finländske målvakten Antti Raanta höll till att börja med nollan i sin allra första match i Rangers kasse.

– Det är alltid svårt att hålla nollan, det händer nästan jämnt något de sista två minuterna så man måste ha lite tur, säger han när han efteråt sitt och poserar i den berömda Broadway-hatten.

– Jag tänkte dock bara på att vinna. Vi har förlorat tre matcher i rad och inte spelat bra, så vi behövde verkligen en seger.

Vidare gjorde alltså norrmannen Mats Zuccarello mål, sitt fjärde för säsongen – och det gjorde även svenskduon Jesper Fast och Viktor Stålberg.

”Roligt med första”

För Stålberg var målet – en snygg variant som började med att han tog pucken i egen zon och dundrade iväg i kontring –  första som ”Blueshirt”.

– Roligt att få göra det såklart. De försökte slå en passning och så tappade de pucken och det var bara att tacka och ta emot. Sedan vet jag inte var den gick in, jag försökte bara bryta in i mitten och få iväg ett skott och jag tror att den kanske gick in mellan benen, säger den 29-årige göteborgaren när vi träffar honom efteråt.

– Jag tycker det var vår bästa match för säsongen, mer av en komplett insats än tidigare. Vi spelade 60 minuter. För egen del tycker jag det som helhet känts bra under de här första veckorna. Vi håller fortfarande på att leta efter kedjeformationer som kommer att sitta lite längre, men det känns som att jag bidrar med det jag kan. Jag sätter in några tacklingar och har fått det att fungera i boxplay samtidigt som jag skapat en del framåt.

”Ryckte på kanten”

Jesper Fast, som också stod för en assist till Marc Staals inledande mål och definitivt gjorde sin bästa match i år, kunde även han glädja sig åt säsongens första mål.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det...jag ryckte på kanten efter en fin passning från Chris Kreider och kom i ett halvt friläge. Sedan missade jag skottet, fick inte med mig pucken men den gled in ändå. Det var skönt att se, jag hade haft bra lägen tidigare och det var nästan lite komiskt att det till sist skulle bli mål i den situationen, säger han.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!