Slog Timrå – och bröt dystra bortatrenden

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

William Quist matchhjälte för Björklöven

Björklövens hjälte William Quist.
Foto: Bildbyrån
Björklövens hjälte William Quist.

En tung trend bröts i Timrå ishall på söndagen.

Efter en svängig tredje period stod Björklöven som segrare mot Timrå med 4-2.

Matchhjälte blev William Quist med sitt sena avgörande.

– Det var riktigt skönt, säger han till C More.

Timrås plan var att inleda 2016 med att vända den dystra trenden med tre raka förluster. Till dagens match var Modos förstemålvakt Adam Reideborn inlånad för att spika igen kassen - men det blev istället Björklövens trend som bröts.

Detta tack vare William Quists sena matchavgörande. Med två minuter kvar av ordinarie speltid bröt han sig in och skickade pucken förbi Adam Reideborn i Timrå-kassen.

– Jag fick pucken från Brock(Trotter) och tänkte bara att jag ville gå in på kassen med den och få in den i bortre. Vi behövde verkligen de här tre poängen och det var länge sen sist, så det var riktigt skönt, säger han till C More.

Bortatrend bruten

Det var Björklöven första seger på bortaplan sedan den 7 oktober då bottenlaget Sundsvall besegrades.

– Det är klart att det lättar lite. Jag tycker ändå att vi i vissa bortamatcher varit med i matchen och det har varit fifty-fifty i slutet, men blivit att vi förlorat istället för att ha vunnit, säger William Quist.

I och med segern för Björklöven mycket viktiga poäng ligger nu bara tre efter Leksand på den sista playoffplatsen. För Timrås del är situationen dystrare. Klubben ligger visserligen fortfarande före Björklöven i tabellen, men nu har de fått räkna in sin fjärde raka förlust.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!