Formtoppen fortsätter – Malmö vann igen

Publicerad 2022-03-12

Bottenkonkurrenterna förlorade tidigare under dagen.

Då passade Malmö på att besegra Frölunda med 3–1 i Scandinavium.

– Vi jobbade otroligt hårt, så det var en skön seger, säger Fredrik Händemark till C More.

Frölunda HC

Det var upplagt för hockeyfest i Scandinavium under lördagskvällen. Frölunda med sju raka hemmavinster i ryggen – mot Malmö med tre raka segrar på bortaplan.

Dessutom två lag med helt olika utgångslägen i tabellen. Frölunda med jakt på topplacering, samtidigt som Malmö ville öka gapet till övriga bottenkonkurrenter.

Tidigare under dagen förlorade ju jumbon Timrå och nästjumbon Djurgården sina matcher.

Efter en pigg inledning var det Frölunda som skulle få jubla först i matchen mot Malmö. Simon Edvinsson spelade in pucken till Jan Mursak som kunde trycka in 1–0 från nära håll.

Vände på nio sekunder

Glädjen blev dock inte särskilt långvarig. Några minuter senare gjorde Malmö så väl 1–1 som 1–2 på nio (!) sekunder. Målskyttar för bortalaget blev Carl Söderberg och Christoffer Forsberg.

Malmö skulle komma att få fortsatt fin utdelning i den andra perioden, då Ponthus Westerholm placerade in 1–3-målet efter drygt två minuter.

Trots ett stort spelövertag i den tredje perioden lyckades Frölunda aldrig att få in någon reducering och Malmö kunde därmed plocka med sig tre oerhört viktiga poäng hem.

– Det var en rolig match att spela. Vi jobbade otroligt hårt, så det var en skön seger, säger Fredrik Händemark till C More.

I och med resultatet ligger Malmö 11:a i tabellen – och laget har nu tre poäng upp till Brynäs på åttondelsfinalplats. Redhawks har dock en match mindre spelad. Dessutom är gapet ner till Djurgården nu fyra poäng – och båda lagen möts på tisdag.

Frölunda ligger kvar på fjärde plats i SHL.