Publicerad 2021-02-10

Fyra inom drygt två minuter.

Sju i en och samma period.

Det saknades inte mål när Västerås körde över Väsby.

Lucas Zetterberg gav hemmalaget Västerås ledningen i den första perioden genom ett hårt slagskott i powerplay, men det var bara en försmak på vad som väntade.

12 sekunder in i den andra perioden utökade formstarke Alexander Lunsjö ledningen och Jesper Johansson hann göra 3–0 innan det rann iväg rejält.

Målexplosion

Fyra mål inom drygt två minuter innebar 6–1 till hemmalaget, och det gjordes totalt sju mål i den andra perioden.

Väsby tröstmålade, men var aldrig nära att komma ikapp.

Matchen slutade 6–3. Det var Västerås tredje raka seger.

Timrå är tillbaka på vinnarspåret efter två raka förluster mot Björklöven. Vita Hästens målvakt Christian Engstrand, som storspelade senast lagen möttes, inledde starkt med att rädda en straff från Jonathan Dahlén.

Men Dahlén fick sin revansch då han stod för två assist i segern som skrevs till 4–1 efter ett mål i tom kasse i slutet.

23 februari 2007.

Det var senast Södertälje gjorde fyra mål på bortaplan i den första perioden, enligt statistikkontot domarna.se.

I kväll hände det igen, och segern mot Mora var givetvis aldrig hotad därefter. 4–1 efter 20 minuter blev till sist 6–2 innan matchen var över. Ludwig Blomstrand stod för ett mål och tre assist.