Anmälan avslöjar – slog AIK-målvakten i huvudet

”Han skriker: What you gonna do?”

Av: Andreas Lillhannus

Publicerad:
1 av 2 | Foto: CHRISTIAN RNBERG / BILDBYR N

Akim Aliu, 28, sparkades efter en ”incident på Hovet”.

Nu har Sportbladet tagit del av anmälan.

Där framgår att Pantern-spelaren skapat tumult i spelartunneln, slagit AIK:s målvakt Erik Källgren – och skadat en funktionär.

Det var efter Panterns bortamatch mot AIK tidigare i veckan som beskedet från Skåneklubben kom.

Akim Aliu, som är inlånad från Karlskrona i SHL, sparkas efter en ”incident på Hovet”.

Panterns ledning var förtegna om händelsen, men Kvällsposten gick ut med uppgifter om att Aliu efter matchen slagit AIK:s målvakt Erik Källgren i huvudet.

– Han fick ett jäkla utbrott efter matchen i spelargången och gick runt och slog på saker. Jag gick bakom och frågade vad fan han håller på med, på engelska, och då rann det över för honom. Han gav mig en smäll, rakt i skallen. Men jag hade masken på mig fortfarande, som väl är, sa målvakten till tidningen.

”Skadlig för ledandet av matchen”

Nu har Sportbladet tagit del av anmälan mot Akim Aliu. Där framgår att Pantern-spelaren gick hårt åt avspärrningarna i spelartunneln, att han slog Erik Källgren och dessutom hamnade i bråk med domare och funktionärer.

”På vägen mot omklädningsrummet slår han ner avspärrningar och skyltar, med mer. AIK:s målvakt ropar då att han ska sluta varpå Aliu riktar ett kraftigt slag som träffar målvakten i huvudet. Därefter uppstår tumult med ordningsvakterna, linjedomare och några spelare som befann sig i närheten”, står det i händelsebeskrivningen.

Aliu anmäls till bestraffning för abuse of officials.

”Då han genom sitt agerande varit skadlig för ledandet av matchen genom att riva avspärrningar, och dels genom att involvera sig i ett slagsmål med en funktionär (ordningsvakten)”.

”Kängorna gick sönder”

I anmälan yttrar sig även ordningsvakten, som berättar att han skadats av Aliu.

”Flera funktionärer ber honom att sluta. Han skriker dock ”What you gonna do?” till dem. Jag emellan Panternspelaren och trycker bort honom från AIK-spelarna. Han använder sin klubba och slår/trycker (cross checking) över min arm samtidig som han tar sig fram och slår AIK:s målvakt i bakhuvudet med höger hand, det var med knuten näve. Jag trycker åter bort honom, då trycker spelaren sina handskar i min bröstkorg samtidigt som han ställer sig på min högra fot med sin skridsko. Smärta uppstår i armen samt att mina kängor går sönder på grund av hans skridsko”, står det i yttrandet.

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SM-slutspelet herrar SM-slutspelet damer Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

Här läser du alla artiklar om varje SHL-lag:

Brynäs Djurgården Frölunda Färjestad HV71 Karlskrona Linköping Luleå Malmö Mora Rögle Skellefteå Växjö Örebro

Här läser du alla artiklar om varje lag i Hockeyallsvenskan:

AIK Almtuna Björklöven Karlskoga Leksand Modo Oskarshamn Pantern Södertälje Tingsryd Timrå Troja-Ljungby Vita Hästen Västervik

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!