Backstjärnan skadad – efter tre minuter

Publicerad 2016-03-05

Klingberg har imponerat stort denna säsong för Dallas.

CALGARY Det har varit en tung vecka för svenske backstjärnan John Klingberg.

Tidigare i veckan petades han från första World Cup-truppen – och i nattens match tvingades han utgå skadad redan efter tre minuter.

– Det verkar som att det är någon slags muskelskada, men vi vet inte exakt, säger Dallas coach Lindy Ruff enligt Dallas Stars hemsida.

John Klingberg är i lysande form och har den här säsongen gjort 10 mål och 43 assist för sitt Dallas Stars.

23-åringen ligger just nu trea i backarnas poängliga bakom Erik Karlsson och San Joses Brent Burns.

Spelade bara en minut

TIll mångas förvåning petades dock backstjärnan från den första svenska World Cup-truppen som presenterades tidigare i veckan.

Och i natt kom nästa smäll för Klingberg.

Det var efter bara en minuts spel som Klingberg körde ihop med New Jerseys Kyle Palmieri och såg ut att skada benet. Han reste sig upp och åkte direkt ut till bänken, men gjorde ett byte till innan han togs ur spel. Totalt hade Klingberg 1.25 i istid innan han fick avbryta matchen.

– Det är en korttidsskada, men det ser ut som att han kan komma att bli borta ett litet tag. Det verkar som att det är någon slags muskelskada, men vi vet inte exakt, säger Dallas coach Lindy Ruff.

Janmark klev fram

Med Klingberg skadad klev en annan svensk fram i nattens match mot New Jersey. Mattias Janmark gjorde en fin insats och svarade för två assist när Stars besegrade Devils med 4–2 hemma i American Airline Center.

Även New Jersey åkte på en tung skadesmäll. Målvakten Cory Schneider fick hjälpas av isen efter att han olyckligt krockat med stolpen i samband med en räddning.

Columbus fick bästa tänkbara mot Edmonton som jagade sin fjärde raka seger. Blue Jackets två första skott på mål gick in. Men det som stack ut mest i den här matchen var deras makalösa svar så fort Oilers reducerade.

Totalt gjorde Edmonton tre mål i matchen. Och inom 45 sekunder efter varje mål hade Columbus drygat ut sin ledning igen.

När Edmonton gjorde 2–1 satte Columbus 3–1 efter 10 sekunder.

När Edmonton gjorde 4–2 satte Columbus Alexander Wennberg 5–2 efter 43 sekunder.

När Edmonton gjorde 5–3 satte Columbus 6–3 35 sekunder senare.