Wakefield en matchvinnare i comebacken

Uppdaterad 2018-11-29 | Publicerad 2018-11-28

Drygt två månader hade gått sedan Jennifer Wakefields senaste match. När den kanadensiska stjärnan var tillbaka låg hon bakom Brynäs 3–1-seger hemma mot Djurgården.

Wakefield, som gjorde comeback efter en hjärnskakning, var inblandad i Georgina Farmans 2–1-mål i powerplay efter knappt sex minuter av andra perioden och i Erika Grahms utökning till 3–1 i början av tredje.

Dessförinnan hade Matilda af Bjur gett Brynäs ledningen och Josefine Jakobsen kvitterat för gästerna.

Wakefield, som har både OS- och VM-guld på meritlistan, kom till Gävleklubben i somras från Luleå där hon var med och tog SM-guld i våras. Hon skadades i andra matchen för Brynäs då hon tacklades av HV71-spelaren Sabrina Zollinger. Wakefield har missat 18 matcher.

"Det var två mörka månader och det är skönt att vara ur dem nu. Jag har inte haft huvudvärk på en vecka nu och är glad över det", sade hon till klubbens webbplats inför comebacken.