Poängmaskinen sänkte Leksand

Publicerad 2015-10-13

Vann inför storpubliken

VÄSTERÅS. Jeremy Williams läckerbit knäckte Leksand.
Västeråsforwarden grundlurade Frans Touhimaa i straffläggningen och fixade bonuspoängen.

I närmast fullsatt i ABB Arena.
Då bjöd Västerås och Leksand publiken på en målfest.
Och krislaget Leksand såg ut att ha fått all hjälp man kan få för att vända på den mörka trenden. Laget satte sig i förarsätet i mittperioden när en riktig slumppuck letade sig in i nätmaskorna fram till 3–2-ledning.
Backen Viktor Amnér dumpade en puck mot sarghörnet, men träffade i stället Västeråsbacken Charlie Cooks rygg och vidare in i målet bakom en ställd Jonas Fransson i hemmakassen.
Men trots slumpmålet lyckades inte Leksand ta andra raka segern och segla uppåt i tabellen.

Västerås vände på matchen efter Niklas Lihagens 3–3-mål innan andra pausvilan och Matias Myttynens 4–3 i upptakten av period tre.

Kvitterade efter videogranskning

Dalalaget kvitterade visserligen genom Fredrik Forsberg – efter lång videogranskning.
Men i straffläggningen klev poängmaskinen Jeremy Williams fram och sköt hem segern till Västerås.
Med en skottfint följt av en lång dragning grundlurade han Frans Touhimaa i Leksandsmålet och lade sedan retfullt in den avgörande pucken.