VM-stjärnans svar efter kokainvideon

”Jag kan inte ta ansvar för det”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Jevgenij Kuznetsov är i blåsväder.

Han förekommer i en video där två linor kokain syns i bild.

– Jag har aldrig använt droger, säger den ryske VM-stjärnan i ett uttalande.

Ryssland kom till VM i Bratislava som guldfavorit men fick nöja sig med brons efter att ha förlorat mot Finland i semifinal.

Jevgenij Kuznetsov fick kritik för sina insatser på isen.

Nu är han i blåsväder för något som skett utanför den.

NHL-stjärnan syns i en video där två linor med vitt pulver – vad som antas vara kokain – ligger intill en ihoprullad sedel på ett bord i ett hotellrum. I videon både ser och hör man Jevgenij Kuznetsov prata i telefon, alldeles intill bordet med det vita pulvret.

”Kan inte ta ansvar”

27-åringen har nu kommit med ett uttalande om saken.

– Ja, jag har sett videon som sprids på internet. Jag kan inte ta ansvar för saker som sker bredvid mig. Jag har aldrig använt droger. Om någon undrar så är jag redo att genomgå ett medicinskt test när som helst, säger Kuznetsov enligt Sport-Express.

Jevgenij Kuznetsov.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Jevgenij Kuznetsov.

”Inget att dölja”

Enligt Kuznetsov är videon filmad i Las Vegas förra sommaren, i samband med att hans NHL-klubb Washington Capitals vann Stanley Cup, och alltså inte i samband med årets hockey-VM i Bratislava.

– Jag var i det rummet eftersom några jag känner bodde där. När jag insåg vad som pågick där inne ringde jag en kompis och gick därifrån så fort jag kunde. Det är tråkigt att det här klippet sprids just nu – efter ett nederlag med vårt ryska landslag. Jag har ingenting att dölja, låt det ligga på samvetet för personen som lagt ut videon, säger Jevgenij Kuznetsov.

Washington Capitals har nu också uttalat sig.

”Vi är medvetna om filmen med Jevgenij Kuznetsov som cirkulerar på sociala medier. Vi håller just nu på att samla information och har inga vidare kommentarer i nuläget”, säger en talesperson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!