17-åringen säkrade segern i smålandska derbyt

Publicerad 2020-03-05

Första hela matchen.

Då slog HV71:s jättetalang Zion Nybeck till med sitt debutmål i småländska derbyt.

– Helt fantastiskt, säger 17-åringen till C More efter segern mot Oskarshamn med 5–3.

Ni kan det vid det här laget – att ”fössta tossdan i mass” är Smålands nationaldag.

Klart att det skulle spelas ett smålandsderby i SHL mellan HV71 och Oskarshamn då.

Jumbon Oskarshamn överraskade genom att ta ledningen två gånger om första kvarten genom Rickard Palmberg (1–0) och Pontus Netterberg (2–1).

Kom tillbaka varje gång

Men HV71 kom tillbaka varje gång och tog ledningen i början av den andra perioden med 3–2.

Efter en kvittering från Oskarshamn tog hemmalaget på nytt kommandot i början av tredje perioden när Filip Sandberg smällde dit 4–3.

Sedan satte jättetalangen och Alvestasonen Zion Nybeck sitt första SHL-mål för HV71 när 17-åringen, efter att varit nära ett par gånger i matchen, tryckte in en målvaktsretur.

– Helt fantastiskt, säger han till C More.

”Lite nervöst”

HV71 sparkade Anthony Camara tidigare på torsdagen och har flera skador på forwardsidan. Det öppnade för Nybeck som gjorde sin första hela match efter att fått någon minut här och där under några matcher i vinter.

– Klart det var lite nervöst men det var bara att ta chansen och göra det bäst av det.

5–3 stod sig matchen ut och därmed tog HV71 ett kliv närmare en kvartsfinalplats.