Satte pucken efter drömanfallet: ”Som Arsenal”

Uppdaterad 2022-09-23 | Publicerad 2022-09-22

Inget funkade i powerplay – sedan funkade allt.

Det sa klapp-klapp-klapp-klapp-klapp-klapp-klapp när Frölunda tog ledningen mot Örebro.

– Nästan likt mitt favoritfotbollslag Arsenal när de spelar, säger Max Friberg i C More.

Frölunda HC

Frölundas powerplay lämnade en del i övrigt att önska både i premiären mot Timrå och i inledningen av torsdagens hemmamatch mot Örebro.

I den första perioden släppte Frölunda in matchens första mål med en spelare mer på isen när Örebro ställde om och William Wikman petade in pucken från nära håll.

Friberg: ”Såg knappt”

Det skulle trots allt bli säsongens första PP-mål som ledde till Frölundas vändning.

Nicklas Lasu kvitterade i den andra perioden innan Max Friberg gav laget ledningen efter klapp-klapp-spel i powerplay. Efter vunnen tekning i offensiv zon krävdes sex snabba passningar innan Max Friberg satte pucken bakom Jhonas Enroth.

PLUS: 2+10 för snack: Dick Axelsson om Frölunda

– Jag såg knappt passningen själv, utan kände att den träffade mitt blad. Det var fint av allihopa och fin sista passning av Radan (Lenc), säger Max Friberg i C More.

Han beskriver förarbetet till målet som ”lite mer likt” det som laget har pratat om att man vill göra i powerplay.

– Nästan likt mitt favoritfotbollslag Arsenal när de spelar, säger Friberg med allvarlig min.

Seger för Frölunda

Frölunda besegrade Örebro med 4–2 och Max Friberg blev tvåmålsskytt när han satte det sista i öppen kasse.

Efteråt benämnde tränaren Roger Rönnberg 3–1-skytten Mats Rosseli Olsen som ”vår egen Wayne Rooney” – en fotbollsspelare som inte precis är förknippad med Fribergs favoritlag. Friberg var glad att han slapp jämföras med den tidigare Manchester United-spelaren.

– Jag har givetvis respekt för honom men det är inte den liknelsen jag vill ha, långtifrån, sade Arsenal-supportern Friberg till GP.

Fotnot: I en tidigare version stod det att det var Friberg som jämfördes med Rooney, men det var felaktigt.