Leksand förlorade efter utdraget straffdrama

Uppdaterad 2015-11-13 | Publicerad 2015-11-12

Leksand fick en mardrömsstart i mötet med AIK på hemmaplan. Underläge med 0–2 redan efter åtta minuter.

Hemmalaget hämtade sig och matchen gick till ett långdraget straffdrama – men där räckte inte ens tre (!) straffmål av Tommi Paakolanvaara för seger.

Robin Kovacs öppnade – och avslutade – målskyttet.

AIK rivstartade i det heta mötet i Leksand. Första gången man kom in i offensiv zon blev det mål. Robin Kovacs kom farande på precis rätt plats när Malte Strömwall petade pucken bakåt i banan och Kovacs dundrade in 1–0 till gästerna. Tabelltvåan AIK fortsatte med sitt frejdiga spel och fick snart utdelning igen. Jesper Frödén satte 2–0 innan klockan visade åtta minuter.

– Leksand är snudd på handlingsförlamat, skrev Sportbladets krönikör Hans Abrahamsson på Twitter i den första perioden.

Leksand kom ikapp i andra

Leksandsbacken Alen Bibic var missnöjd med matchinledningen och efterlyste kort och gott att laget skulle lära sig åka skridskor.

Och bättre gick det i mittenperioden. Hemmalaget kom ut som ett nytt lag och reduceringen av Brock Montpetit kom redan efter 47 sekunder. Tommi Paakolanvaara kunde i samma period skjuta in kvitteringen via en AIK-spelare.

Så långt en period var för lagen, som sedan delade på den tredje – där båda skapade chanser men inte lyckades avgöra under ordinarie tid – och inte heller på övertid.

Tre straffmål av Paakolanvaara

Matchen till ett straffavgörande där Leksands Paakolanvaara imponerade stort – han satte tre straffar på lika många försök innan AIK bytte målvakt och nyinsatta Gustaf Lindvall räddade.

Straffläggningen pågick ett bra tag där Lindvall fortsatte att rädda AIK. Till sist fick Robin Kovacs med sitt andra straffmål sätta den avgörande straffen till AIK som fick med sig bonuspoängen.

– Det blev lite långt där tycker jag. De hade en bra straffskytt så då var jag tvungen att gå in och hänga dit några, säger Kovacs i C More.