Westberg får inte kommentera SM-slutspelet

Av: Simon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Patrik Westberg är en konstant när det handlar om kommentering av SHL.

Men när SM-slutspelet i nästa vecka drar igång får en av C Mores mest omtyckta kommentatorer inte vara med för andra året i rad.

– Man får ta det även om man inte tycker om det – hade jag inte brytt mig hade jag hållit på med fel sak, säger han till Sportbladet.

Patrik Westberg är en av C Mores mest frekventa kommentatorer när det kommer till SHL-ishockey och syns nästan lika ofta i rutan när allsvensk fotboll ska spelas.

Men när nu hockeysäsongen går in i sitt slutskede med ett stundande slutspel får tv-tittarna inte längre se honom i bild.

”Har full respekt”

För andra året i rad får Patrik Westberg nämligen finna sig i att själv se avslutningen från tv:n när kanalen bantar antalet kommentatorer.

– Det är egentligen inte så konstigt, även om man gärna vill vara med så är det jätteduktiga kollegor som får dom jobben. Det får man bara respektera och acceptera även om det är tråkigt. Alla vill vara med när det drar ihop sig till det roliga och det är inte mycket att be för. Det är inte orättvist eller något. Man får ta det även om man inte tycker om det, säger han när Sportbladet ringer upp.

Sedan utvecklar Westberg.

– Någonstans hade man en förhoppning att vara med. Det känns spännande att man är där och nosar men samtidigt har jag full respekt för kanalens val. Jag har oerhört proffsiga kollegor. Man kan ändå vara lite besviken för det är det här man älskar att göra. Jag hade nog hållit på med fel grej om jag inte brytt mig. Håller man på med det här vill man vara med till slutet.

Ska göra Svenska cupen

När fick du reda på det?

– Jag har vetat om det ett par veckor i alla fall. Jag vill inte att du nu skriver att jag tycker att de gör något fel i detta. Jag är jätteglad att jag är med och att vissa tycker att jag ska vara med. Men jag tycker inte det är konstigt.

Vad händer för din del nu?

– Jag åker till värmen en vecka imorgon och tittar på matcherna där. En vecka där jag kan andas ut lite och på något sätt summera den här säsongen innan man kör igång igen. När jag kommer hem ska jag göra en av semifinalerna i svenska cupen och sen ska jag vara med på ett hörn i handbollsslutspelet. Det kommer hända en hel del roliga saker.

Överöstes med kärlek

När den populära kommentatorn själv förkunnade på sin Twitter att sista hockeymatchen för säsongen var gjort överöstes han direkt av varma ord från sina följare.

– Jag har fått oförskämt mycket värme och beröm och det blir man så klart väldigt glad för. Att det är många som uppskattar det sätt som jag jobbar på, det gör mig oerhört glad. Det värmer oerhört och ger en trygghet och energi att fortsätta och kämpa för att hitta en ny utveckling.

I dag var kommentatorn på plats och bevittnade när Elias Pettersson slog Kent Nilssons poängrekord för juniorspelare som har stått sig sedan säsongen 1975/1976.

När Westberg får summera sitt starkaste minne är det just Elias Petterssons rekord som han lyfter fram.

– Det som hände idag var någonting utöver det vanliga. Det är sällan jag upplevt något sådant här i svensk hockey. Det var stående ovationer för Elias Pettersson som till och med fick åka ut på isen igen. Det var ett varmt och starkt minne – idrott när den är som vackrast.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!