Ryssland avgjorde mot Frankrike på tio minuter

Publicerad 2018-05-04

Frankrike blev som väntat ingen match för Ryssland i VM-premiären.

Efter tre mål på tre minuter i mitten av den första perioden kunde de olympiska mästaren spara på krafterna och leka hem en 7–0-seger.

Det olympiska guldet tog man under den neutrala OAR-flaggan. När VM inleddes på fredagseftermiddagen visade Ryssland att man nu går för guld i sina vanliga dräkter.

Frankrike stod för motståndet och som väntat behövde de rödvita herrarna inte förta sig alltför mycket.

Kaprizov tvåmålskytt

Efter en klassisk premiärinledning med några skakiga ingripanden kunde Ryssland på drygt tre minuter gå ifrån till 3–0.

De resterande 50 minuterna av matchen kunde ryssarna bjuda på ett publikfriande anfallsspel och utan problem förbättra sin målskörd.

Något som Rysslands kommande motståndare lär ta med sig till den taktiska genomgången är att undvika utvisningsbåset. Samtliga tre av de rödvitas powerplay slutade nämligen med mål.

Utsedd till matchens lirare blev Kirill Kaprizov med sina två mål och en assist.

Nästa match för Ryssland är mot Österrike på söndag.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.