Björklöven kollapsade totalt mot AIK

Publicerad 2022-02-18

Björklövens supporterklubb, Green Devils har tidigare krävt förändring efter blandade resultat.

Nu kommer nog inte supportrarnas röster tystas. Björklöven kollapsade totalt och förlorade med 6–1 mot AIK.

”Tåget till slutspelet håller på att gå och vi riskerar att bli lämnade på perrongen. Något måste göras – någon måste agera.”

Så skrev supporterklubben Green Devils i ett inlägg på deras hemsida för en vecka sedan.

Fredagens resultat i bortamatchen mot AIK kommer knappast göra fansen lugnare.

Björklöven, som har SHL-ambitioner låg under med 3–0 efter bland annat två snabba mål i slutet av den första perioden.

De bytte ut målvakten Joona Voutilainen till den andra perioden och in kom Claes Endre. Men det hjälpte föga. Björklöven kollapsade totalt och när matchen var slut stod det 6–1 (!) till ett hårt jobbande AIK.

Björklöven ligger på en fjärdeplats i Hockeyallsvenskan.

Även i mötet mellan Tingsryd och HV71 blev det tennissiffror. Jönköpingslaget var hetast i Smålandskampen och återvände hem med alla tre poängen efter övertygande 6–0. Noterbart är att Chad Billins i kväll gjorde poäng i tionde matchen i följd. Det gör att HV71-backen återfinns på en delad tredje plats över längsta poängsvit för backar i Hockeyallsvenskan. Tvåa på listan är Kenny Jönsson (elva matcher) och etta är Johan Åkerman (tolv).

I Kristianstad agerade Moramålvakten Matteus Ward vägg. 20-åringen räddade 42 (!) skott när Dalagänget åkte till Skåne och hämtade hem alla tre poängen.I andra perioden var Mora klart bättre och effektivare än sin motståndare. Efter bland annat tre mål i mitten ronden skrevs Dalagängets segersiffror till 4–0.

Västerås IK bombarderade Södertäljemålet fullständigt men hade otroligt svårt att få hål på Södertäljes målvakt, Nikita Tolopilo. Ställningen efter full tid var 2–2 och skotten var 48–38 (!). Matchen gick till straffar och där blev Alexander Lunsjö stor matchhjälte då han blev den enda målskytten i straffläggningen.