NHL

Hyllar nya NHL-arenan: ”Outstanding”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

BELMONT PARK, NEW YORK. Jacob Markström och hans kompisar i Calgary förstörde invigningsfesten.

Men New York Islanders ser nattens historiska premiär i nya hemmahallen UBS Arena som en liten succé i alla fall.

Det visade sig nämligen att deras omtalade fans lyckades återskapa den besinningslösa stämningen från gistna gamla Coliseum även i detta veritabla hockeypalats.

– Ja, det kändes som i gamla Coliseum. Vi har ett nytt hem och det är väldigt speciellt, säger backen Scott Mayfield.

Efter att i flera år ha befunnit sig i limbo, utan en riktigt fast punkt i tillvaron, och efter att ha inlett den här säsongen med en till synes oändlig bortaresa, kom New York Islanders hem i natt och fick spela sin allra första match i UBS Arena – det grandiosa bygge som för den nätta summan 1.2 miljarder dollar (10.8 miljarder kronor) uppförts i Belmont Park på Long Island.

Rent hockeymässigt blev invigningen inte riktigt vad de hade hoppats, heta Calgary Flames vann med 5-2 efter två mål i tom kasse i slutet – och annat var kanske inte att vänta med tanke på att hemmalaget på grund av Covid tvingats stänga ner sex ordinarie spelare lagom till den historiska premiärfesten.

Men minerna i Islanders-lägret är ändå hyggligt glada efteråt.

”Akustiken är outstanding”

För det visade sig att deras fans – omtalade för sin exceptionellt högljudda passion – trots att den flotta, extravaganta miljön lyckades skapa samma vildsinta stämning som i klassiska gamla rucklet Coliseum.

– Ja, resultatet var inte vad vi hoppades på, men vi spelade ändå bättre än på länge, framförallt med tanke på vilka som saknades, och det kändes verkligen fantastiskt att äntligen få spela inför våra supportrar i den här hallen, säger backen Scott Mayfield.

– Det kändes som i Coliseum, faktiskt. Vi har ett nytt hem och det är väldigt speciellt.

Coachen Barry Trotz håller med.

– Det här är en ny hall med ”old school”-känsla. Akustiken är outstanding, ljudnivån blir enorm för oss nere i båset. På det sättet var det här en mycket exalterande kväll, säger han.

De långväga gästerna hade kul även de.

– Det var verkligen suverän atmosfär, man märkte redan på uppvärmningen att de skulle bli speciellt, säger tvåmålsskytten Andrew Mangiapane.

Inga svenskmål producerades inför ögonen på Tre Kronors assisterande förbundskaptener Marcus Ragnarsson och Markus Åkerblom, men Elias Lindholm och Mikael Backlund noterades för varsin assist och en sedvanligt förträfflig Jacob Markström stoppade 34 skott.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Markström i målet
Publisert:

LÄS VIDARE

Han hade lyst upp hela OS-byn med sin energi

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

New York Islanders

Jacob Markström

Calgary Flames

Stanley Cup