Rönnberg: ”Dubbelmoral så att det skriker om det”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Marcus Högström anmäldes inte för slaget mot Dennis Everberg, som ådrog sig en hjärnskakning, i mötet mellan Djurgården och Rögle.

Nu har guldtränaren Roger Rönnberg gett sig in i debatten.

– Det är sådan dubbelmoral att det skriker om det, säger Frölundatränaren till rakapuckar.com.

Det var i en stökig sekvens av tisdagens SHL-drabbning mellan Djurgården och Rögle som den omdiskuterade situationen inträffade. I samband med att Rögleforwarden Dennis Everberg var framme vid Djurgårdsbåset efter att ha fått sin klubba fasthållen så valde Dif-kaptenen Marcus Högström att ta tag i Evebergs hjälmlösa huvud och rikta ett slag.

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Under matchen fick båda två minuters utvisning vardera för det fysiska meningsutbytet.

”Ska vara något grövre”

Dennis Everberg fick dessutom en hjärnskakning, något som Rögle gick ut med under onsdagen.

Marcus Högström? Han slapp anmälning.

Samtidigt som Högströms lagkamrat Jesper Pettersson får två matchers avstängning för sin skallning på Leon Bristedt i samma match (som anmäldes) så slipper Högström ytterligare bestraffning för slaget.

– Marcus Högström har handsken på sig och slår. För att det ska anmälas till disciplinnämnden ska det vara något grövre, sade domarchefen Tomas Thorsbrink till hockeynews.se i samband med beslutet att inte anmäla Högström.

”Jättejätteförvånad”

Ett uttalande och beslut som väckt reaktioner från Ishockeysverige. Bland annat från Frölundatränaren Roger Rönnberg.

– Jag är jättejätteförvånad. Om vi tycker i svensk hockey att det där bara är en tvåa, vad fan kallar man det för … skenheligt, vad är ordet? Vi gör om regler på late hit och en massa annat för att få ner skador och så tillåter vi det här. Det är sådan dubbelmoral att det skriker om det, säger Rönnberg, som kallar Thorsbrinks förklaring som ”pinsam”, till bloggen rakapuckar.com.

Thorbrink har senare utvecklat sitt resonemang.

– Det jag kan konstatera är att domarna gjort fel. Det ska vara en femma på Högström och inte en tvåa, säger Thorsbrink , som dock vidhåller att en icke-anmälan är helt enligt regelverket, till Expressen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!