Efter anklagelserna: Två skadade – och krossade

Publicerad 2018-09-06

Anklagade för att ha stulit material senast.

Då hämnades Yunost Minsk genom att skada två Malmöspelare – och krossa skåningarna med 6–2 i CHL-spelet.

– Vi hade många problem, säger Malmötränaren Peter Andersson till turneringens officiella kanal.

Mötet senast, som Malmö vann med 4–1, fick ett trist efterspel när Malmö anklagade Yunost Minsk för att ha länsat omklädningsrummet på tejp, handdukar och schampo.

Under dagen, inför lagens andra möte i CHL-spelet, valde vitryssarna att slå tillbaka.

– Jag skulle säga att det är falska anklagelser. Vi har inte stulit något, sa Minsks general manager, Aleksej Torbin, till sajten sport.tut.by.

Om Minsk var hämndlystet efter anklagelserna låter vi vara osagt, men det vitryska laget körde över skåningarna.

Spelade ut Malmö

Efter bara fem minuter gick Yunost Minsk upp i en 2–0-ledning.

Och det hade kunnat vara betydligt mer.

Vitryssarna bjöds nämligen på två frilägen när Malmö spelade i numerärt överläge.

– Vi fick en bedrövlig start, konstaterar Peter Andersson, Malmötränaren till CHL:s officiella kanal.

Men utdelningen kom till slut.

I mittperioden såg Mikhail Stefanovitj och Alexander Kogalev – båda tidigare VM-spelare för Vitryssland – till att hemmalaget gick upp i en 4–0-ledning.

I samma period åkte Marcus Sylvegård dessutom på en otäck knäskada och förlänger Malmös redan långa skadelista.

Malmö tog ut målvakten i periodens slutsekunder och fick jubla. Men paussignalen hann ljuda före pucken var över mållinjen.

Lämnade isen groggy

Men Malmö fick revansch redan 35 sekunder in i tredje perioden när Konstantin Komarek reducerade till 4–1.

Kort senare var det nästa Malmöspelare att tvingas lämna matchen.

Lars Bryggman träffades av en, till synes, tydlig huvudtackling och lämnade isen groggy med en befarad hjärnskakning.

Om det inte redan vore nog med elände.

Med drygt en minut kvar gjorde Yunost Minsk dessutom 6–1.

Malte Setkov putsade sedan till siffrorna till 6–2 med ett rappt handledsskott i slottet.

Skellefteå har hamnat i en grupp med lag från två udda hockeynationer: Italien och Polen.

Efter 8–1-seger mot GKS Tychy i det första mötet på bortaplan var polackerna på besök i Skellefteå Kraft Arena i kväll.

Och då blev matchupptakten skrällartad.

Redan 1.29 in i matchen chockade Tuchy genom att ta ledningen med 1–0, ett resultat som stod sig så långt som till slutminuten i första perioden innan Petter Granberg kunde kvittera.

Sedan var det roliga slut för polackerna.

I mittperioden gjorde Edwin Hedberg 2–1 innan 18-årige Jonatan Berggren fixade 3–1 med ett drömmål genom att först grundlura en motståndarback och sedan även målvakten på ett friläge.

Den tredje perioden blev ett målkalas.

Albin Eriksson, Joakim Lindström och Bud Holloway såg till att Skellefteå gick upp i en 6–1-ledning.

Matchen slutade till sist 6–2 efter att Tychy fått in ett tröstmål i slutminuterna.

Växjö är det svenska laget som är mest illa ute i CHL-spelet.

I kväll blev det en snöplig förlust mot Bern.

Smålänningarna svarade för en fin upphämtning i tredje perioden och gick från 1–3-underläge till 3–3 efter mål av Roman Horák och Linus Fröberg.

Men med knappt fem minuter kvar att spela avgjorde Bern genom förre Frölundaspelaren Jan Mursak.

Förlusten betyder att Växjö är trea i gruppen, alltså utanför slutspelsplats, bakom Red Bull Salzburg och Bern.