Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-26

”Det är surt det här”

Rögle hade de andra resultaten med sig.

Men det spelade mindre roll när laget inte gjorde det man själva skulle.

Efter förlust med 3–6 hemma mot Linköping är det klart att Rögle spelar i kvalserien.

– Det är surt det här, säger Mathias Tjärnqvist till PPV.

På slutet har Rögle ryckt upp sig rejält och hoppet om att slippa kvalserien har fått nytt liv. Fram till torsdagskvällen vill säga. För mot ett Linköping som tycks ha varvat upp igen inför slutspelet, inte minst offensiven, så hade nykomlingen inte mycket att sätta emot. Spelmässigt var det ganska jämnt i den första perioden, men de effektiva gästerna ledde ändå med 2–0.

– Jag tycker vi har merparten av chanserna, men det är klart, de får två mål. Men vi får försöka, sa Sebastian Karlsson till PPV i första periodpausen.

Hlavac gjorde målen

Rögle fick en bra start på den andra perioden tack vare Chris Abbot som reducerade efter bara 1.40, men det hjälpte föga. För trots att Rögle vann skotten under de 20 minuterna med 22–9 så var det gästerna som gjorde målen. Linköping gick fram till 5–1 efter bland annat två mål av Jan Hlavac som hade taktiken klar inför avslutningen.

– Vi ska spela bra defefensivt. Vi behöver inte göra några mål så vi ska i första hand se till att vi är starka i egen zon, sa han till PPV.

Publiken applåderade

Den taktiken höll på att spricka fullständigt. Rögle vägrade nämligen ge upp och reducerade två gånger om, men försprånget som man släppt till Linköping var för stort. Dessutom tog Jan Hlavac tag i det när det såg ut att rinna LHC ur händerna och ordnade på egen hand 6–3 och hemmalaget orkade inte komma ikapp. Därför spelade det mindre roll att såväl Modo som Djurgården förlorade sina matcher. Rögle måste nu klara av kvalserien om de ska behålla sin elitseriestatus. De får hjälp av sin publik som trots förlusten applådera sina spelare.

– Det är surt det här. De andra lagen hjälper oss, men vi kommer inte upp. Vi måste komma upp i spel och försöka ta med oss det till kvalserien, säger Mathias Tjärnqvist till PPV.