Lång straffduell gav Djurgården segern

Publicerad 2017-01-12

Djurgården var på väg mot tre poäng – men fick nöja sig med två.

Matt Anderson blev matchhjälte på Hovet efter att ha gått vinnande ur en straffduell mot Brynäs Kevin Clark.

– Det var tack vare fansen, säger Anderson.

Brynäs IF

Djurgården såg länge ut att gå stadigt mot en andra raka trepoängare.

Redan i den första perioden satte Stockholmslaget an tonen hemma mot Brynäs – detta efter en fin uppvisning från Patrik Lundh.

Nyförvärvet från Växjö har efter en trög start kommit igång rejält i Dif och noterades i kväll, för andra matchen i rad, för ett mål och ett assist.

1–0 kom efter en osjälvisk framspelning från 28-åringen när han i ett friläge passade pucken bakåt till Emil Johansson som pucken i nät.

Dif-dominans i första

2–0 satte han själv när han tog hand om sin egen retur och tryckte in pucken i mål bakom David Rautio.

Djurgården dominerade inledningsvis och skottstatistiken i den första perioden med 13–3 – ändå lyckades Jonathan Granström reducera till 1–2 bara 20 sekunder efter Lundhs mål.

Trots att Markus Ljungh via ett stenhårt slagskott i powerplay i andra perioden kunde öka på till 3–1 var det långt ifrån över.

För Brynäs hade inte gett upp.

Först reducerade Johan Alcén i den tredje perioden – innan Nicholas Johnson kunde chocka hemmapubliken på Hovet med fyra minuter kvar.

Johnson hittade nätet via plocken på Mikael Tellqvist och ordnade förlängning och straffar.

Långt straffavgörande

Där utvecklades avgörandet till en ren straffduell mellan Matt Anderson och och Kevin Clark.

Båda stod på två mål var när Anderson klev fram i sjätte omgången och avgjorde med sitt tredje straffmål för Djurgården.

– Man blir aldrig för gammal för att göra mål, säger spelaren till C More och fortsätter:

– Poängen har inte varit lätta att ta för oss av någon anledning. Men lagen som kommer hit får alltid tufft i den här byggnaden och det är tack vare våra fans. De skapar mycket energi för oss och det var skönt att ge dem vinsten.

Djurgården kommer därmed en poäng närmare Luleå på slutspelsplats.