NHL

Eriksson EK om heroiska insatsen

”När tredje skottet kom var det lika bra att stå kvar...”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Det finns inget NHL-pris för ”Årets mest heroiska insats”, men om det gjorde skulle det utan tvekan gå till Joel Eriksson Ek.

Bara han har ställt sig rakt i vägen för Shea Webers ohyggliga slagskott – tre gånger inom loppet av en halvminut.

– När tredje skottet kom var det lika bra att stå kvar, jag hann ändå inte flytta på mig, säger den värmländske Minnesota-krigaren med ett leende.

Det är över en månad sedan den ägde rum, men sekvensen i Bell Centre i Montreal var så förstummande att det fortfarande talas om den i hela NHL.

Montreal Canadiens hade under andra halvan av andra perioden ett powerplay och som så ofta i den situationen försökte försökte lagkamraterna hitta lägen åt lagkaptenen Shea Weber – utrustad med ett av de allra hårdaste skotten i hela hockeyvärlden.

Och läge fick han. Gång på gång på gång. Tre gånger inom loppet av en halvminut avlossade han stora kanonen från blålinjen – och varje gång ställde sig svenske Wild-forwarden Joel Eriksson Ek dödsföraktande i vägen och stoppade pucken med benen.

Efter tredje stjärnsmällen vrålade tv-kommentatorerna rakt ut – och när Joel haltade iväg till båset blev om han omfamnad av tacksamma lagkamrater.

– Jag var så inne i matchen att jag inte riktigt tänkte på att jag täckte flera gånger, säger den 22-årige värmlänningen när vi träffar honom i samband med en bortamatch i New York.

– Vi låg under och man gör liksom vad man kan för att laget ska lyckas vända. Men när tredje skottet kom var det lika bra att stå kvar, jag hann ändå inte flytta på mig, hehe.

”Det hade jag koll på...”

Att det var just den fruktade Shea Weber som bombade hans smalben blåa och röda var Joel fullt medveten om.

– Ja, det är klart jag vet vem som står var när motståndarna spelar powerplay, fortsätter han.

– Så det hade jag koll på, men igen, det är inget du kan tänka på när du är där ute.

Smärtan går inte heller att tänka på – men jo, precis som vi alla kan föreställa oss gjorde det ont.

– Absolut. Det hade det gjort vem som än skjutit när puckarna träffade som de gjorde. Men dessbättre blev det ingen allvarligare skada, jag hade lite tur.

Och det fick vara värt det eftersom vi härmed delar ut den ”Årets mest heroiska insats”-trofé som egentligen inte finns men nu gör det i alla fall!

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: Farväl, gelikar – ni har gjort ert

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Joel Eriksson Ek

Ishockey

Minnesota Wild