Dick Axelsson: Det är inte acceptabelt

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Han skrek könsord i en periodpaus.

Och stängdes av.

Nu berättar Dick Axelsson att han skäms.

– Det är inte acceptabelt, säger Axelsson till Expressen.

Foto: JIMMY WIXTRÖM

SHL-profilen Dick Axelsson uttalar sig om händelsen som fått honom temporärt avstängd från SHL. I spelargången vid mötet med Malmö Redhawks skrek han ”sug kuk” till gästernas Fredrik Händemark i första periodpausen.

Domarna noterade ordvalet och gav honom matchstraff, sedan stängde disciplinnämnden av Axelsson i två matcher till.

– Det är ju lite jobbigare nu när Marlon (bonusson) kan läsa. Helt klart. Ibland brinner det till och man är inte alltid den bästa förebilden. Jag kan bli så förbannad och ibland kan det bli för mycket. Det är inte acceptabelt att säga så som jag gjorde. Det är ett ordval som inte ska förknippas med idrotten. Jag skämdes efteråt, säger Dick Axelsson till Expressen.

”Har 200 000 i månaden”

I dag är han tillbaka från avstängningen, och Djurgården kan skriva sin stjärnas namn i laguppställningen mot Oskarshamn på Hovet. Trots att han är en av klubbens viktigaste spelare, menar Axelsson att han har lägre lön än snittet i SHL.

– I fjol tjänade jag 150 000 kronor i månaden i sex månader. I år är det 200 000 kronor i månaden på ett åttamånaders kontrakt. Så det här med att jag rånar Djurgården och är överbetald håller jag inte med om. Ser man till de senaste åren har det blivit en del poäng och jag har nog kunnat tjäna bra mycket mer någon annanstans, säger han.

Djurgården–Oskarshamn börjar klockan 15.15 i eftermiddag.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!