HV71

Lias Andersson stannar i HV71

Utlåningen förlängs över nästa säsong

Av: 

Andreas Käck

HOCKEY

Lias Andersson, 21, stannar i HV71.

Han lånas ut från New York Rangers och blir kvar i SHL nästa säsong.

– Jag är väldigt tacksam över att det gick att lösa, säger han i ett uttalande.

New York Rangers ville ha tillbaka Lias Andersson till Stanley Cup-slutspelet som inleds den 1 augusti, men 21-åringen bad om att få stanna kvar i Sverige. Nu står det alltså klart att han får stanna även över hela nästa säsong.

– Jag vill tacka Rangers för att de förstår min situation och min önskan om att spela i HV71. Jag hittade tillbaka till det spelet jag vill spela i slutet av förra säsongen och ser fram emot en fortsättning i HV71. Under åren i HV71 och Jönköping har jag skaffat mig många bra minnen och positiva känslor som jag ska bygga vidare på när vi återsamlas i slutet av juli, säger Andersson till klubbens hemsida.

Ville bli bortbytt

2017 års draftsjua åkte hem till Sverige i vintras efter att ha skickats ner till New Rangers AHL-lag Wolf Pack. Han ville bli bortbytt efter att inte ha mått bra under tiden i USA. Lösningen blev en utlåning till HV71. En utlåning som nu förlängs.

– Han visade direkt när han kom till oss vilka kvalitéer han har. Både med sitt hockeykunnande, men också med sin inställning som smittar av sig på hela laget. Vi har sedan förra säsongen tog slut haft en bra dialog med New York Rangers, Lias och hans agent om en fortsättning hos oss och vi är naturligtvis väldigt glada nu när det är klart, säger HV71:s sportchef Johan Hult.

Lias Andersson stod för 12 poäng (7+5) på sina 15 matcher med HV71 förra säsongen.

Publisert:

LÄS VIDARE

20-årige hockeytalangen död i cancer

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

HV71

SHL Svenska hockeyligan

Lias Andersson

New York Rangers