Luleå nära serieseger

Publicerad 2019-01-26

Emma Nordin, till höger, gjorde sitt 28:e mål för säsongen i segermatchen över Brynäs.

Regerande mästarlaget Luleå stormar mot serieseger i SDHL. Laget vann för andra gången på två dagar över Brynäs i Piteå och följde upp fredagens 6–1-seger med 3–1 på lördagen.

Landslagsforwarden Emma Nordin, med sitt 28:e mål för säsongen, Ida Boman och Jenni Hiirikoski gjorde Luleås mål. Fanny Brolin reducerade för Brynäs i den tredje perioden.

Luleå, som har tre matcher kvar att spela, behöver bara en poäng till för att säkra grundseriesegern. Tvåan Modo är, med en match mindre spelad, elva poäng bakom Luleå som dessutom har 48 plusmål till godo.

Ett orosmoment för Luleå var att landslagsbacken Johanna Fällman fick avbryta matchen i andra perioden på grund av en handskada, skriver Piteå-Tidningen.

Modo möter Brynäs hemma på söndagen och har sedan Luleå på bortaplan på onsdag.

Trean Linköping besegrade jumbon SDE med 4–2.