”Var en tajt match”

Två svenskar tog huvudrollerna när Buffalo tryckte till Montreal med 4–2.

För förre Brynäsforwarden Johan Larsson betydde det årets andra mål.

– Vi fick ett genombrott ikväll, säger han.

Johan Larssons mål i tredje perioden avgjorde matchen mellan Buffalo Sabres och Montreal Canadians i NHL-hockeyn. Den 23-årige gotlänningen petade in en passning från Jake McGabe och gjorde sitt andra mål för säsongen, och sjunde i NHL-karriären.

– Vi var lite ringrostiga, långsamma i starten, men vi fick ett genombrott ikväll, säger Larsson och fortsätter:

– Det var en tajt match, men vi visste att vi hade chansen, så i tredje gick vi ut och verkställde det, säger han till nhl.com.

Lehner storspelade

Målet innebar en 3–2 ledning för Sabres innan lagkamraten Brian Gionta kunde punktera matchen fullständigt med ett 4–2-mål i öppen kasse, efter ett skott från den bakre tekningscirkeln med tolv sekunder kvar av matchen.

En stark bidragande orsak till segern var Robin Lehners 33 räddningar i Buffalomålet och han utsågs också till en av matchens bästa spelare. Den 24-årige Göteborgaren har en räddningsprocent på 91,5 procent, men de senaste fyra matcherna har andelen räddningar legat på över 94.

Montreal är inne i en tung period och förlusten blev den fjärde i raden, och femte i rad på hemmaplan.

– Jag börjar få slut på saker att säga. Jag säger samma sak som efter varje match; det är en total besvikelse, säger lagkaptenen Max Pacioretty till nhl.com.

Detroits Gustaf Nyquist kvitterade Tampas ledning i andra perioden, men med två mål av Tyler Johnson och Nikita Kucherov gick Tampa ifrån igen till en säker 3–1-seger.

Tampa har nu vunnit nio av de senaste tio matcherna – och Ben Bishop firade dessuton 100:e segern med laget.

Nattens tredje match spelades i Calgary mellan Flames och Carolina hurricanes. Hemmalaget fick klara sig utan backen Dennis Wideman som påbörjat sin 20 matcher långa avstängning för att ha tacklat en domare. Ändå vann Calgary med 4–1, med ett tröstmål för Carolina signerat Elias Lindholm på pass av Victor Rask.