NHL-löfte anmäld för hot och misshandel

Av: Martin Tolén

Publicerad:

LA Kings målvaktslöfte försökte strypa sin flickvän

Patrik Bartosak i Tjeckien under JVM-turneringen 2013.
Foto: AP
Patrik Bartosak i Tjeckien under JVM-turneringen 2013.

LA Kings målvaktslöfte Patrik Bartosak är i blåsväder.

22-åringen ska ha misshandlat och försökt strypa sin flickvän, enligt Union Leader.

”Jag kommer att slå sönder dig och få dig att blunda innan jag lämnar”, rapporteras Bartosak ha vrålat i samband med misshandeln.

Los Angeles Kings har fortsatta problem med spelarna i sin organisation.

Efter att ryske Vjatjeslav Vojnov suttit inne i fängelse i tre månader för att ha misshandlat sin fru i oktober förra året och Jarret Stoll åkt dit för kokaininnehav så har nu tjecken Patrik Bartosak, 22, åkt fast.

”Jag ska döda dig”

Målvakten, som tillhör AHL-klubben Manchester Monarch och ännu inte NHL-debuterat, ska ha misshandlat och försökt strypa sin flickvän i deras hem i New Hampshire, enligt Union Leader.

Enligt anmälan som blivit offentlig ska Bartosak ha tagit strypgrepp på sin flickvän. Därefter ska han ha kastat henne på en säng, slagit henne två gånger i bröstet, en gång i ansiktet och tre gånger på benen.

Enligt rapporten ska målvakten även ha hotat henne med meningar som: ”Om du inte har något att säga ska jag döda dig”, ”jag kommer slå dig i ansiktet om du inte säger något” och ”jag hoppas att du vet att jag kommer slå sönder dig och få dig att blunda innan jag lämnar”.

Senare ska han även ha skickat hotfulla sms till flickvännen om att han väntar på henne utanför hennes arbetsplats.

LA Kings tar avstånd

Bartosak har meriter från det tjeckiska juniorlandslaget och ses som ett stort löfte av LA Kings-ledningen. Så sent som i fjol vann hans Manchester Monarchs Calder Cup-slutspelet.

22-åringen misstänks nu för misshandel, hot och olaga stalkning.

– Det här ser vi väldigt allvarligt på och dessa anklagelser är en typ att uppförande som vi inte står bakom, säger LA Kings i ett uttalande enligt LA Times.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!