Leksand knappar in på toppen

Publicerad 2017-12-13

Inledande kris, tränarbyte och förändring.

Efter kvällens 5–3-seger hemma mot Västervik befäster nu Leksand sin position som ett topplag.

Efter att Oskarshamn förlorat är det nu bara en poäng upp till direktplatsen mot SHL-kvalet.

Leksand gick tidigt upp i en 3–1-ledning hemma mot Västervik efter mål från Emil Bemström, Jesper Ollas och Daniel Bertov.

Men efter slarv i den tredje perioden och insläppt mål i powerplay var gästerna ikapp.

Då klev Leksands toppspelare fram.

Närmar sig toppen

Anton Karlsson sköt 4–3 sekunder efter kvitteringen och sedan satte Mattias Ritola punkt med ett femte mål några minuter senare.

Segern innebär att leksingarna nu bara är en poäng bakom Oskarshamn, som innehar andraplatsen i tabellen.

Oskarshamn förlorade nämligen med 5–1 mot Björklöven i kväll.

Efter en inledande kris, tränarskifte och en stark uppryckning under Leif Carlsson är fjolårets SHL-lag på frammarsch.

Timrå leder alltjämt serien med 48 inspelade poäng.