Washington vann det blågula mötet med Vancouver med klara 5–2.

Bäst på isen: Marcus Johansson med två mål och en assist.

– Vi jobbade hårt för varandra och spelade enkelt, vi visade vad vi kan, säger Marcus Johansson.

Marcus Johansson klappas om av Nicklas Bäckström.

Ja, det handlade inte om Sedinarna eller Nicklas Bäckström i första hand när Canucks och Capitals stötte på varandra i västra Kanada.

I stället var Marcus Johansson, 26, hetast.

Han satte 1–0 17.57 in i den första perioden och assisterade till Tom Wilsons 2–0 bara 15 sekunder senare.

Danske Jannik Hansen reducerade till 1–2 med blott sex sekunder kvar av den första perioden och gav formsvaga Vancouver ett visst hopp.

Poäng för alla Caps-svenskar

Men efter 8.58 av den andra perioden släcktes det igen.

För Marcus Johansson var framme – i powerplay – och stötte in en retur bara decimetern från mållinjen efter att Vancouvers målvakt Jacob Markström först räddat T.J Oshies skott.

– Special teams har inte klickat för oss hittills så det var riktigt stort, säger ”Mojo”.

Nicklas Bäckström fick andraassisten till det målet och i den tredje perioden noterades även Capitals tredje svensk Andre Burakovsky för en passningspoäng när Oshie gjorde 4–2.

Canucks blågula lirare hade det tyngre.

Daniel och Henrik Sedin samt Loui Eriksson och Alexander Edler blev alla poänglösa. Jacob Markström räddade 30 av de 34 Caps-skotten (88,2%) när Vancouver noterades för femte raka förlusten.

Marcus Johansson, som nu svarat för sju poäng (3+4), valdes till matchens förste stjärna.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se