GÄVLE. Brynäs var på väg mot femte raka förlusten.

Men efter en omdiskuterad tackling, som skadade Ponthus Westerholm, vände allt:

– Ibland behöver man bli lite förbannad, säger kedjekamraten Daniel Mannberg.

Brynäs IF

Efter en pigg start av SHL hade Brynäs radat upp fyra raka förluster. Och den femte var verkligen på väg. Sju minuter in i mittperioden ledde Modo med 4–1. Då åkte Ponthus Westerholm på en tuff tackling av Gustav Possler.

Westerholm blev liggande på isen. Men det sista han gjorde före tacklingen var att få ut pucken och starta en kontring. På den reducerade Daniel Mannberg till 2–4.

Början på en galen vändning där Brynäs gjorde sex raka mål och vann med 7–4.

– Lite så var det. Det var bra av ”Ponta” att få ut pucken och ibland behöver man bli lite förbannad, säger Daniel Mannberg.

Den tacklingen tände er?

– Ja, men så var det. Det är ändå 52 omgångar och ibland är man inte alltid där. Men den tacklingen och skadan på ”Ponta” tände oss. Det var oerhört viktigt att vi fick den reduceringen, vi fick upp energin och det blev på något sätt startskottet, säger Mannberg.

Ponthus Westerholm tvingades bryta matchen och enligt vad Sportbladet erfar handlar det om en axelskada:

– Jag träffade honom i omklädningsrummet mellan andra och tredje perioden och sa: ”du fick i alla fall en assist där på målet”, säger Mannberg med ett leende.

Matchens fem bästa:

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus Nick Johnson, f, Brynäs

Tog nästan på egen hand Brynäs in i matchen.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Daniel Mannberg, f, Brynäs

Farten var tillbaka. Låg bakom mycket.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Joel Kwiatkowski, b, Modo

Viktig med sitt lugn och placeringssäkerhet.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus Anton Rödin, f, Brynäs

Drev på enormt när Brynäs vände.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Carl Grundström, f, Modo

Härlig karaktär. Tvekar inte att gå in i hetluften.

Matchens målvakt: Felix Sandström, Brynäs

Tavla på första målet. I övrigt helt okej.

Matchen: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Domare: Christoffer Karlsson och Daniel Winge  Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Jury: Hans Abrahamsson, Gavlerinken

Brynäs–Modo 7–4 (0–2, 4–2, 3–0)

Första perioden: 0–1 (2.24) Kristian Jakobsson (Robert Butler, Axel Ottosson), 0–2 (3.20) Maxim Lapierre (Patrick Dwyer, Per–Åge Skröder).

Andra perioden: 0–3 (1.45) Emil Pettersson fyra mot fem, 1–3 (2.09) Nicholas Johnson (Mathias Porseland, Anssi Salmela) spel fem mot fyra, 1–4 (5.53) Maxim Lapierre (Shaun Heshka, Axel Ottosson) spel fem mot fyra, 2–4 (6.56) Daniel Mannberg (Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm), 3–4 (9.35) Nicholas Johnson (Jonathan Pudas, Anton Rödin) spel fem mot fyra, 4–4 (18.41) Mathias Porseland (Sondre Olden, Pathrik Westerholm).

Tredje perioden: 5–4 (5.55) Sondre Olden (Jörgen Sundqvist, Lukas Kilström), 6–4 (8.37) Oskar Lindblom (Anton Rödin), 7–4 (18.52) Anton Rödin (Greg Scott).

Skott: 46–38 (8–15, 22–12, 16–11).

Utv, Brynäs: 5x2. Modo: 5x2, 1x10.

Domare: Christoffer Karlsson, Vadstena, och Daniel Winge, Leksand.

Publik: 6 512.