Lyckades vända efter märkliga situationen

Av: Linus Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Märkliga situationen tände Malmö.
Skåningarna vände mot Örebro och jagar nu en slutspelsplats.
– Självklart siktar vi på slutspel, ingenting talar emot oss, säger Eric Himelfarb som avgjorde i förlängningen med sitt första mål för säsongen.

Eric Himelfarb frälste Malmö med sitt första mål för klubben
Foto: Bildbyrån
Eric Himelfarb frälste Malmö med sitt första mål för klubben

Då satsade Malmö framåt och perioden var bara knappt två minuter gammal när kalabalik uppstod framför Örebromålvakten Julius Hudacek. En puck landade på målburens tak för att en kort stund senare hamna i mål efter att T.J. Galiardi slagit in den på volley.
Kvitterat – trodde alla.
Men Galiardis glädjevrål byttes snabbt mot vrede.
– Domarna videogranskade inte ens, utan stod bara och diskuterade och kollade på reprisen. Jag vet inte ens om de får döma av repriser, säger Eric Himelfarb om den märkliga situationen.
Men den verkade snarare ha tänt Malmö.
För plötsligt tog Skånelaget över allt och kvitteringen kom till slut, genom Kent McDonell, med ett rappt skott från vänstra den tekningscirkeln.

”Varit frustrerande”

– Det tyder på stark karaktär i laget. Antingen tar man en sådan situation på ett negativt sätt. Eller så tar man det positivt. Vi studsade tillbaka och fick energi av det, säger Himelfarb som själv ordnade avgörandet.
Men han fick vänta till förlängningsspelet, trots en jättepress mot Örebromålvakten i kraft av två raka numerära överlägen i slutminuterna.
Himelfarb friställdes av Nils Andersson och stötte in pucken under (!) Hudacek.
Amerikanens första mål för säsongen.
– Jag har också undrat varför det har dröjt så länge. Det har varit frustrerande, men nu hoppas jag att det kan släppa, säger Himelfarb.
– Jag tänkte att jag skulle sätta pucken mellan benen på målvakten, men han kom ut och attackerade och jag vet inte hur jag fick in den, fortsätter han.

”Blickar mot slutspel”

Bonuspoängen innebär att Malmö närmar sig just Örebro på den sista slutspelsplatsen.
Nu skiljer det fem poäng mellan lagen.
– Vi har försökt att undvika plats 13 och 14, men nu blickar vi självklart på en slutspelsplats. Det hade varit nio poäng upp dit om vi förlorat. Nu är det bara fem. Det finns ingenting som talar emot oss, avslutar Himelfarb.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!