Poänglös när San Jose Sharks tog femte raka

Publicerad 2019-01-11

Poäng i 14 raka matcher.

Men i natt tog det stopp för Erik Karlsson, 28.

Den svenske backstjärnan blev poänglös när San Jose Sharks vände och vann borta mot Vegas – och tog sin femte raka seger.

Erik Karlsson, 28, har gått som tåget i San Jose Sharks den senaste månaden.

Redan mot LA Kings i tisdags satte svensken nytt klubbrekord då han med sina tre assist gjorde poäng i 13:e matchen i rad. Poängskörden fortsatte sedan mot Edmonton Oilers dagen därpå där det blev tre nya poäng.

Men nu är sviten bruten.

Karlsson fick förvisso vara med och vända och vinna borta mot Vegas Golden Knights (3–2), men några poäng blev det inte. Därmed stannade hans fina svit på 14 matcher. Tränaren Peter DeBoer gjorde dock vad han kunde för att backstjärnan skulle kunna utöka sin svit. Karlsson fick spela i över 30 minuter – varav tre minuter i powerplay – men lämnade alltså isen poänglös.

I stället var det en annan Karlsson som blev ende svenske poängplockare. Nämligen Melker Karlsson, som kvitterade till 2–2 i den tredje perioden. Och bara 39 sekunder senare avgjorde Sharks hete finländare Joonas Donskoi matchen med sitt 3–2-mål – hans fjärde mål de tre senaste matcherna.

Sharks har nu fem raka segrar, medan Vegas bröt sin svit efter sju raka segrar.

Erik Karlsson har gjort 41 poäng på 43 matcher.