Rangers-stjärnan bortbytt i natt

Zuccarello till Dallas Stars

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bill Kostroun / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

HOCKEY

NEW YORK. Mats Zuccarello flyttar till Texas.

New York Rangers trejdade den folkkäre norrmannen till Dallas Stars i natt – i utbyte mot ett antal villkorade draftval.
– Jag kommer sakna honom, säger Henrik Lundqvist.

Det har länge stått att klart Mats Zuccarello – som sitter på utgående kontrakt – är en av de äldre, etablerade spelare New York Rangers planerar att trejda för att accelerera sin så kallade ”rebuild” ytterligare.

Och i natt – bara timmar efter att Rangers hållit honom utanför laguppställningen i matinén mot New Jersey – kom alltså beskedet:

Den 31-årige artisten från Oslo som Rangers-fansen i nio år älskat att kalla ”Zuuuuuuuke” trejdas till Dallas Stars och blir lagkamrat med John Klingberg och Mattias Janmark (om nu inte han blir trejdad någon annanstans innan deadline på måndag; det går rykten om det också).

Kan bli förstaval

I utbyte får Rangers ett andraval i 2019 års draft och ett tredjeval 2020. Klubben behåller också 30 procent av hans lön. Det låter på papperet som ett ganska skralt utbyte, men draftvalen är i alla fall villkorade. Andravalet i år förvandlas till ett förstaval om Dallas, mot förmodan, vinner två rundor i Stanley Cup-slutspelet – och tredjevalet också till ett förstaval om ”Zucca” skriver på ett nytt kontrakt med Texas-klubben i sommar.

God vän till Henke

Norrmannen – som innan han flyttade till Nordamerika spelade för Modo och pratar perfekt svenska – kommer att lämna ett stort tomrum efter sig i Rangers omklädningsrum, det framgår inte minst i en New York Post-intervju med Henrik Lundqvist.

– Han är en mycket god vän. Vi fann varann direkt när han kom hit 2010, vi är väldigt lika och har samma känslor och syn på saker och ting, säger den svenske målvaktsstjärnan.

– Så jag kommer sakna honom och all tid vi brukar spendera ihop och alla våra pratstunder. Jag har varit med om att goda vänner blivit trejdade förr. Det är tufft. Men är man, som jag, i samma klubb i 14 år så kommer det ju att hända.

På sin Instagram delar Lundqvist med sig av en bild på sitt favoritminne i Rangers – där han jublar ikapp med Zuccarello efter avancemanget till Stanley Cup-finalen 2014.

”En av de mest unika spelarna och lagkamraterna jag någonsin spelat med. Bidrar med så mycket. Kommer sakna dig massor!” skriver Lundqvist i bildtexten.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!