Guldduon sparkas från schweiziska klubben

Av: Emil Carlsvärd

Publicerad:
Uppdaterad:
Lars Johansson och Hans Wallson.
Foto: TT
Lars Johansson och Hans Wallson.

Hans Wallson och Lars Johansson ledde Skellefteå AIK till två SM-guld och ytterligare två SM-finaler.

I Schweiz har det däremot gått tyngre för duon - som i dag fick reda på att de fått sparken.

– Vi vill tacka Hans Wallson och Lars Johansson för deras arbete de senaste ett och ett halvt åren och önskar dem all lycka i framtiden, skriver ZSC Lions på sin hemsida.

Hans Wallson och Lars Johansson är för de flesta svenskar kända som huvudtränaren och sportchefen som vann två SM-guld och spelade ytterligare två SM-finaler med Skellefteå AIK under deras fyra säsonger i klubben.

Efter finalförlusten mot Frölunda 2016 valde de båda att flytta till Schweiz och Zürich SC Lions, där Johansson varit assisterande tränare till Wallson de senaste dryga två säsongerna.

Förra året en missräkning

Första året i klubben slutade med en andraplats i ligan, och därefter respass i kvartsfinalen mot Lugano. I år ligger den storsatsande klubben i skrivande stund på en sjundeplats i NLA, där tränarduon fått utstå hård kritik under säsongens gång. För en och en halv månad sen ryktades det om att svenskduon skulle få lämna ZSC Lions. Då skulle klubben i stället avvakta säsongen ut innan de kom fram till ett beslut.

Men nu har kritiken lett till en förändring. Både Wallsons och Johanssons tvåårskontrakt med klubben gick ut till våren, men i dag blev det klart att kontrakten bryts i förtid.

”Sportsliga målen har misslyckats”

– Eftersom de sportsliga målen misslyckats och utvecklingen på laget stagnerat byter ZSC Lions tränare, skriver klubben på sin hemsida.

ZSC Lions väljer nu att köra på en tillfällig lösning under resten av säsongen, där Hans Kossman tar över. Den långsiktiga lösningen är redan på plats, Kossman ersätts av Serge Aubin från och med säsongen 2018/19.

Fotnot: I ZSC Lions spelar de svenska spelarna Mattias Sjögren, Fredrik Pettersson och Robert Nilsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!