Magsjuka stoppade inte Tre Kronor

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

HOCKEY

Sverige tvingades till sena ändringar i laget på grund av magsjuka.

Men trots det blev det svensk 3-2-seger mot Finland.

– Vi vann och det var det som räknades, säger Pär Mårts i TV 12.

Tre Kronor fick en jobbig start på matchdagen mot Finland. Tidigt på morgonen fick Pär Mårts blixtinkalla Martin Johansson i truppen efter att både Marcus Sörensen och Fredrik Pettersson åkt på magsjuka.

Örebroforwarden visade att han var värd chansen. Redan efter 20-talet sekunder gjorde han sin gubbe på vänsterkanten och hittade in till Nicklas Danielsson som kunde sätta 1-0 efter bara 29 sekunder.

– Martin gör ett bra jobb på kanten och hoppar förbi sin kille, sen finns det en bra yta för mig och jag tänker inte så mycket när jag får pucken, säger Danielsson i TV 12.

Svensson räddade Sverige

Nästa mål dröjde till slutet av andra perioden, men passningen från Linus Klasen var värd väntan. Passningen rakt igenom den finska zonen var bara att stöta in för Niclas Burström.

Johan Sundström satte sedan sitt första Tre Kronor-mål till 3-0, 1,40 in i slutperioden, och då såg matchen ut att vara avgjord. Men Finland skapade nerv med reduceringar från både Harri Pesonen och Mika Niemi. Det krävdes en jätteräddning av Markus Svensson i slutminuterna för att Tre Kronor skulle reda ut det hela.

Hyllar Klasen

Pär Mårts var nöjd med segern – men inte spelet.

– Spelmässigt finns det mer att ta av. Första perioden var inte det man vill se, då är vi långt i från. Andra perioden är riktigt bra och halva tredje – men sedan börjar vi slappna av lite och då kommer Finland, säger förbundskaptenen som var nöjd med Linus Klasen.

– Han gör de här avgörande sakerna, Linus sänder rätt signaler idag, säger Mårts.

Lagen möts igen på lördag på Hovet i Stockholm.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!