Publicerad 2022-04-30

Mardrömsuppladdning inför VM.

Tre Kronor åkte på den största förlusten mot Tjeckien – någonsin.

– Bedrövligt bottennapp, säger Viaplay-experten Erik Granqvist efter 3–9-krossen.

Senast Tre Kronor släppte in nio mål mot dagens motståndare var 6 april 1979, men då hette nationen Tjeckoslovakien.

Men sedan 1993, när de självständiga staterna Tjeckien och Slovakien bildades, hade Sverige aldrig släppt in lika många mål mot landet som i dag.

Tjeckien tog ledningen tidigt, redan efter två minuter, men Oskar Lang kvitterade knappt tre minuter senare.

Sedan var Tre Kronor chanslöst.

Efter drygt halva matchen spelad ledde Tjeckien med hela 7–2 innan Fredrik Olofsson reducerade kort innan paus.

”Allmänhetens åkning”

Åtta minuter in i tredje perioden hade hemmalaget hunnit göra ytterligare två mål och då fanns det farhågor om en tvåsiffrig förlust.

Men det slutade dock där.

Sverige föll med 3–9 och får rejäl kritik av Viaplays expertkommentator Erik Granqvist.

– Bedrövligt, allmänhetens åkning. Jag låg på BB senast Sverige förlorade med sådana här siffror.