Dubbla solomål i Sveriges premiärsuccé

Uppdaterad 2022-08-26 | Publicerad 2022-08-25

Hanna Olsson dominerade i Sveriges VM-premiär.

Hon gjorde hattrick och lekte med Danmarks försvar när Damkronorna vann med 5–2.

– Jag vet ju att hon är het, säger förbundskaptenen Ulf Lundberg i SVT.

Sverige fick Rysslands plats i A-VM och Damkronornas start på mästerskapet blev svängig.

Värdnationen Danmark fick en drömstart när Emma Russell gjorde matchens första mål mot Sverige i den andra minuten.

PLUS: Från doldis till Sveriges stora nyckelspelare

Olsson vände matchen

Sveriges svar kom sedan blixtsnabbt i samma matchminut.

Hanna Olsson satte tonen och gav en hint om vad som komma skulle när hon kvitterade på egen hand.

Försvararna hängde inte med när Olsson tog sig in framför kassen och elegant placerade in 1–1.

– Det var så klart jätteskönt att få hänga dit den i mitt första byte i matchen, säger Olsson i SVT.

Olsson gav sedan Sverige ledningen i den andra perioden och om det första målet var en fin individuell prestation var det andra ett rent solomål.

Köp din Heja Sverige-tröja i Sportbladets nya shop här!

Sverige vann med 5–2 i premiären mot Danmark i VM.

Sverige vann premiären

Hanna Olsson vände ut och in på motståndarna och Emma Russel och Maria Peters i försvaret stod bara och tittade på när Olsson placerade in 2–1 till Sverige.

– Jag älskar den här kylan, säger experten Maria Roth i SVT.

Hon fortsatte sedan att hylla 23-åringen som haft stora skadeproblem hittills i karriären.

– Det här är en av de största talangerna i svensk hockey som förhoppningsvis kan blomma ut nu, säger Roth.

”Är viktiga mål”

Hanna Olsson fortsatte blomma i den tredje perioden.

När Sverige ledde med 4–2 och spelade powerplay i slutskedet av matchen prickade hon in målet som betydde hattrick för henne själv och seger för Sverige med 5–2.

– Jag har sett henne här på campen, så jag vet ju att hon är het. Men jättehärligt att hon sätter dit dem. Det är viktiga mål, säger förbundskaptenen Ulf Lundberg om Hanna Olsson i SVT.

Sveriges tredje och fjärde mål gjordes av Maja Nylen-Persson och Michelle Löwenhielm.