KHK föll igen – nära tappa slutspelsplatsen

Publicerad 2017-02-02

Karlskrona fortsätter att förlora i SHL.

I viktiga streckmatchen mot Örebro förlorade Karlskrona med 3–2 efter förlängning – vilket var tionde (!) raka förlusten.

– Vi måste vara mycket hungrigare om vi vill vinna fler hockeymatcher den här säsongen, säger Karlskronas tränare Per Hånberg.

Karlskrona hade en succéartad inledning av SHL då laget var ett överraskande topplag. Men nu är det omvända roller för Blekingeklubben. För utanför isen har klubben haft problem med ekonomin och under december månad fanns det inte pengar att betala in till spelarnas pensioner. Och på isen hade Karlskrona inför torsdagens viktiga hemmamatch mot Örebro hela nio raka förluster.

Tog kommandot

Karlskrona kunde inte heller fått en sämre start när Örebro direkt tog kommandot i matchen. Och i matchens första numerära överläge styrde Johan Wiklander in Joel Mustonens skott i powerplay. I andra perioden fortsatte Örebro att trycka ner Karlskrona djupt i egen zon. När Karlskronas Mattias Karlsson slarvade två gånger om kunde också Joel Mustonen pricka in 2–0 bakom en chanslös Johannes Jönsson i Karlskronamålet.

– Vi forecheckade bra. Det fanns inte mycket att skjuta på så jag trodde faktiskt inte att pucken skulle gå in, säger Joel Mustonen till TT.

”Självklart mycket skönt”

I tredje perioden var det ett annat Karlskrona. Först reducerade Mattias Guter och bara minuten senare kvitterade Joachim Rohdin i en sylvass kontring. Sen i förlängningen kunde däremot Joel Mustonen avgöra för sitt Örebro när han prickade in 3–2, vilket var hans andra för kvällen.

– Självklart mycket skönt, säger Joel Mustonen

Torsdagens förlust innebär att Karlskrona nu har förlorat tio raka matcher. Senast laget vann en SHL-match var 30:e december när Rögle besegrades med 3–2 på hemmaplan efter förlängning.

– Örebro är mer värda att vinna matchen egentligen, men på något sätt hittar vi ett sätt att få med oss en poäng när vi inte gör en bra match. En poäng får vi vara jättenöjda med, men vi måste vara mycket hungrigare om vi vill vinna fler hockeymatcher den här säsongen, säger Karlskronas tränare Per Hånberg.